Iedereen heeft het en de meeste mensen willen er graag van af; ongewenste haartjes. Naast scheren en waxen (tijdrovend, veel ellende als ingegroeide haartjes en snijwondjes en ook gewoon duur) kunnen we al heel lang met flitslicht (IPL) of andere lasers ontharen. Deze machines hebben allemaal nadelen, zoals een grote kans op huidbeschadigingen (IPL en oude lasers), niet elke huid kan behandeld worden. De donkere huid kon tot voor kort nergens veilig onthaard worden. De meeste IPL machines werken ook lang niet zo goed als de salons je doen laten geloven. Eigenlijk werkt alleen laser erg goed. De bekendste laser is de Lightsheer die daadwerkelijk resultaten boekt, alleen doet deze laser erg veel pijn met erg veel kans op huidbeschadigingen. 

Sinds een paar jaar is er een laser die alle andere technieken en machines ver achter zich laat: De Soprano XL waar er wereldwijd ruim 1500 van verkocht zijn. In meerdere wetenschappelijke onderzoeken scoort de Soprano XL op resultaat net zo goed als de Lightsheer, maar wanneer we naar pijnbeleving kijken, scoort de Lightsheer een ruime onvoldoende waarbij de Soprano XL als pijnloos uit de strijd komt.
sopranoclinics.nl
De techniek is eigenlijk heel simpel. In plaats van 3 keer per seconde heel veel energie op de huid af te schieten, doet de Soprano het 10 keer per seconde met een veel minder energie. De energie warmt de eiwitten rondom een haarzakje op, zodat het haarzakje afsterft. Cumulatief krijg je na 1 seconde meer energie in je huid dan met

andere technieken, maar je voelt er niets van. Doordat de laser ook nog eens volcontinu laserpulsen af kan schieten, missen we geen enkel plekje meer. Doordat de energie per laserpuls laag is, kan zelfs de donkere huid behandeld worden. Hetzelfde geldt voor genieten van de zon. Bij alle oude technieken moest je weken uit de zon blijven. Dat kwam omdat de huid een enorme opdoffer kreeg van de energie. Door de geleidelijke opwarming van de huid is de kans op huidbeschadigingen minimaal en kan je dus gewoon van de zon genieten.

In Utrecht vind je een strakke salon waar 4 schoonheidsspecialistes werken. Gemiddeld dienen mensen 6 behandelingen te ondergaan met tussenpozen van 6-7 weken. Daarna is bij de meeste mensen zo goed als alles weg. Kom dus gauw een keertje langs voor een afspraak!