obama and daughtersPresident Obama zei in het nu befaamde interview met televisiezender ABC: "Malia en Sasha hebben vriendjes en vriendinnetjes wiens ouders homoseksueel zijn. Er zijn tijden geweest dat we samen aan de eettafel zaten en we over die ouders praatten. Waarom die ouders anders behandeld werden, dat snapten mijn dochters niet. En dat heeft mede bepaald dat ook mijn perspectief veranderde."

Bristol Palin, de ongehuwde tiener-moeder en dochter van voormalig kandidate voor het vice-presidentsschap van de VS, Sarah Palin, steekt hiermee de draak: "Alhoewel het goed is om als vader op gepaste tijden naar je kinderen te luisteren, soms moet je als vader ook gewoon vader zijn. In dit geval zou het behulpzaam zijn geweest om te zeggen dat alhoewel de ouders van de vriendjes van Malia en Sasha ongetwijfeld lieve mensen zijn, dit niet duizenden jaren van ideeën over het huwelijk kan veranderen. Of dat kinderen in het algemeen beter af zijn in een huis met een vader en moeder." (Naast het feit dat dit hypocriet is, wijzen statistieken uit dat dit niet zo is.)

"We moeten naar blij zijn dat Malia en Sasha niet nog jonger zijn, want dan zou Dora the Explorer misschien procureur-generaal zijn, omdat ze zo succesvol was in het stoppen van Swiper de Vos."

"Soms moeten vaders hun gezin leiden in de juiste manier van denken. In dit geval zou het goed zijn geweest als de president echt leiderschap had getoond in plaats van te luisteren naar tieners die teveel afleveringen van Glee hebben bekeken."

Edit: Jersey Shore's J-Woww bemoeit zich ermee

Bristol Palin kreeg overigens kritiek uit onverwachte hoek. Jersey Shore ster Jennifer Farley, beter bekend als J-Woww zei over de dochter van Sarah Palin: "Ze moet haar mond houden. Ze heeft tenslotte een kind en is niet getrouwd. En dat kan omdat het 2012 is! Mijn vriend kan nu hopelijk trouwen met zijn partner in plaats van een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Dat is mooi. Bristol Palin moet stoppen met haten."

AN