Het winnende nummer kreeg maar liefst 372 punten. Euphoria, het grootse liedje met kleine act was al weken favoriet bij veel Songfestivalfans en stond hoog in de peilingen.

De zes Russische oma's, die een Party for Everybody gaven, werden tweede met 259 punten. Grote verrassing was het hoge aantal punten voor de inzending uit Servië, die met 214 punten een derde plaats wist te behalen. Ouwe rot in het vak Engelbert Humperdinck, die voor Engeland meedeed, wist slechts 12 punten te behalen en scoorde daarmee de een-na-laatste plaats. Grote verliezer was Tooji, de Aladdin-achtige Noorse zanger die met het nummer Stay slechts 7 punten wist te behalen.

Nederland wist zich voor de achtste (!!) keer niet te plaatsen voor de finale. The Voice-kandidate Joan Franka kreeg tijdens de tweede halve finale afgelopen donderdag slechts 35 punten en werd daarmee 15e.

Loreen stond met Euphoria al in meerdere landen hoog in de hitlijsten. Frappant was dat Loreen als enige kandidate in gesprek ging met plaatselijke mensenrechtenactivisten. Een vertegenwoordiger van de Azerbaijaanse president verzocht haar toen met klem om dat soort besprekingen niet meer te houden, maar Zweedse diplomaten antwoordden dat Loreen de regels van de competitie niet had overtreden.

En een ook best wel mooie akoestische versie van het nummer:

En nog ééntje!