Krol heeft het advocatenkantoor van Bram Moszkowicz in de arm genomen om de publicatie te voorkomen. Volgens Krol, tevens vicevoorzitter van de politieke partij 50plus, worden in het artikel 'positieve dingen genegeerd'.

Winq-hoofdredacteur Edwin Reinerie spreekt dat tegen: "Het ligt in de lijn der verwachting dat Krol een rol gaat spelen bij de Tweede Kamerverkiezingen, dus is het niet meer dan logisch dat er een artikel wordt geschreven waarin Krol onder de loep wordt genomen."

Reinerie is verbaasd over de huidige gang van zaken: "We hebben een aantal weken geleden het artikel toegezonden naar Krol voor een reactie en voor het checken van een paar losse eindjes. Daar heeft hij niet op gereageerd. Pas nadat het blad naar de drukker was, kregen we een brief van zijn advocaat dat het artikel niet geplaatst mag worden."

De nieuwe Winq is vanaf volgende week vrijdag te koop. 

Wist je dat je een jaarabonnement Winq kunt kiezen bij een Gay.nl Goldmembership? Klik hier om nu Goldmember te worden en krijg de komende Winq mét het artikel over Henk Krol thuisgestuurd!

Bron: Winq.nl