Afellay volgt hiermee Robin van Persie op. In zowel 2008 als 2010 was de Arsenal-spits de onbetwiste winnaar, maar nu moet Van Persie genoegen nemen met de derde plek achter Afellay en Klaas-Jan Huntelaar. Met slechts twee stemmen verschil ging ook deze strijd tussen Huntelaar en Van Persie nek-aan-nek. De spitsen eindigen beide met 15% van de stemmen.

Gay.nl-hoofdredacteur Kristiaan Schimmel is verrast door de uitslag: "Afellay deed het twee jaar geleden ook al goed, maar ik had verwacht dat Van Persie opnieuw zou winnen. De keuze voor Afellay snap ik wel; hij heeft een mysterieuze uitstraling en doordringende ogen maar komt tegelijkertijd over als een lieve jongen die tijd neemt voor z'n fans. Daarnaast heeft hij het afgelopen jaar aangetoond over een ijzersterke mentaliteit te beschikken, want anders kom je niet zo sterk terug na een zware blessure."

Winnaar Afellay heeft een moeilijk voetbalseizoen achter de rug bij zijn club FC Barcelona, waar hij het grootste deel van het jaar revalideerde van een knieblessure. Momenteel lijkt de aanvallende middenvelder echter topfit en door zijn goede vorm in de voorbereiding maakt hij kans op een basisplaats op het Europese Kampioenschap in Polen en Oekraïne. Het Nederlands elftal reist maandag naar Krakow en komt zaterdag tegen Denemarken voor het eerst in actie op het EK.

Afellay is pas de tweede winnaar van de populaire Gay.nl-poll. De top-5 wordt naast Huntelaar en Van Persie aangevuld door respectievelijk Ajax-verdediger Gregory van der Wiel (11%) en Everton-speler Johnny Heitinga (8%).

Foto's: Tumblr