steniging Volgens de Keniaanse LGBTI-organisatie ‘Identity Kenya’ werkten beide mannen in een voedselkraam in de sloppenwijk Kayole van de hoofdstad Naïrobi. In de weken voorafgaand aan hun noodlottige afspraakje zouden beide collega’s naar verluidt elkaar in toenemende mate steelse blikken hebben toegeworpen. Uiteindelijk zou de overledene het initiatief hebben genomen, waarna beide mannen afspraken elkaar ‘s avonds achter de katholieke kerk in de sloppenwijk te ontmoeten.

De man, die de lynchpartij overleefde en zich aan zijn belagers wist te ontworstelen, zou zich heden schuil houden. Volgens een anonieme bron zouden beide armen van de man zijn gebroken, en zou hij lijden aan interne bloedingen en regelmatig bloed ophoesten.

LGBTI in Kenia
Homoseksuele handelingen zijn in het Oost-Afrikaanse land bij wet strafbaar tot veertien jaar effectieve gevangenisstraf. Daarnaast is homoseksualiteit weliswaar een groot taboe onder de Keniaanse bevolking, maar lijkt de opkomst van diverse lokale LGBTI-activisten en groeperingen de diepgewortelde negatieve houding jegens homoseksualiteit en transgenderisme langzaamaan aan het veranderen.

Sinds 2010 kent het land verschillende evenementen die naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHO) worden georganiseerd.

 

JD / Bronnen: GSN / Identity Kenya