vlag polenVolgens de Britse Telegraph wordt homoseksualiteit in de Poolse studieboeken vergeleken met verkrachting en prostitutie. Het wordt aangeduid als een seksueel probleem.

Een examen gynaecologie had als vraag: Homoseksualiteit is een gevaar voor de samenleving en ze verleiden individuen door...? Multiple-choice antwoorden daarop waren onder andere "prostitutie" en "abnormale sex-drive."

Agatha Chaber, president van de "Campagne Tegen Homofobie", noemt dit een gevaarlijk voorbeeld van homofobie. "Officiële informatie in studieboeken wordt als betrouwbaar en gecontroleerd beschouwd, dus vele mensen zullen het voor waar aannemen."

Er is inmiddels een petitie naar het ministerie van Volksgezondheid gegaan met het verzoek onmiddellijk te stoppen met het onderwijzen van dit materiaal. Het zal echter nog een tijd duren voor het ook daadwerkelijk aangepast zal worden, het ministerie heeft geen haast met deze zaak.

In 2010 werd er ook al door homo-organisaties beklag gedaan, omdat in een boek op de middelbare school homoseksualiteit als ziekte werd aangeduid. Daarop werd door het ministerie van Onderwijs als volgt gereageerd: "We verwijderen niet plotseling een boek uit het curriculum, omdat een groep het niet eens is met de theorieën van de geleerden die het boek geschreven hebben.

AN