underwoodCarrie Underwood sprak met de Britse krant The Independent : "Als een getrouwd persoon kan ik me niet voorstellen hoe het zou voelen als iemand zou zeggen dat ik niet zou mogen trouwen met de persoon van wie ik houd. Ik vind dat we allen het recht moeten hebben om in het openbaar te kunnen laten zien van wie we houden."

Een groot gedeelte van Underwood's fanbase bestaat uit praktiserende christenen. Ze spreekt regelmatig over haar geloof en religie komt ook vaak voor in haar songteksten, zoals haar nummer 1 country-hit "Jesus Take the Wheel."

Volgens Underwood is haar liberale houding ten opzichte van het homohuwelijk juist vanwege haar christelijke waarden. Underwood en haar man, professioneel ijshockeyspeler Mike Fisher, gaan naar een andere geloofsgemeenschap die meer 'open-minded' is.

Underwood won American Idol in 2005 en heeft sindsdien meerdere multi-platinum cd's op haar naam staan. Ze won meerdere Grammy's, werd genomineerd voor een Golden Globe en verdiende volgens Forbes alleen tussen mei 2010 en mei 2011 al meer dan 20 miljoen dollar.

AN