Voor de Nederlandse remake, die wordt geproduceerd door Eyeworks, zijn de hoofdrollen van de vier dames weggelegd voor Loes Luca, Beppie Melissen, Pleuni Touw en Cecile Heuer.

Erland Galjaard, Programma Directeur RTL Nederland: “Na het succes van ‘Ushi’, ‘Wat Als?!’ en ‘Iedereen Is Gek Op Jack’ voegen we met ‘Golden Girls’ weer een nieuwe serie toe aan het comedyblok op de zaterdagavond van RTL 4. En met een Nederlandse cast om trost op te zijn. Vier fantastische en zeer ervaren actrices die zo’n grote titel als ‘Golden Girls’ als geen ander kunnen dragen.”

De Nederlandse ‘Golden Girls’ kunnen niet wachten om aan dit avontuur te beginnen: ”De serie ‘Golden Girls’ is een tv-serie die wereldwijd bekend staat. Dat wij zijn gevraagd om er een Nederlandse versie van te maken, is ongelooflijk spannend. De basis van de serie blijft hetzelfde, maar we gaan het natuurlijk wel aanpassen aan onze tijd en cultuur. De scripts beloven in ieder geval veel humor en de serie zal ook een jong publiek aanspreken.”

In Amerika lieten de naïeve Rose, sexy Blanche, cynische Dorothy en haar hilarisch botte moeder Sophia de kijker schateren van het lachen met hun messcherpe dialogen in voor iedereen zo herkenbare situaties. In de Nederlandse remake is de rolverdeling als volgt:

Rose: Cecile Heuer in de rol van Milly
Blanche: Loes Luca in de rol van Barbara
Dorothy: Beppie Melissen in de rol van Els
Sophia: Pleuni Touw in de rol van Toos

Samen vormen zij de perfecte vriendenkring en beleven zij, in hun huis in Noordwijk aan Zee, lief en leed. De scrips zijn gebaseerd op de originele scenario’s, maar zijn toegeschreven naar het Nederlands en het jaar 2012.

Uitzending: wekelijks, vanaf zaterdag 25 augustus om 20.00 uur bij RTL 4.