Ben Cohen:

Deze Britse rugbyspeler is gelukkig getrouwd met zijn vrouw en schroomde niet om een stichting op te zetten tégen het pesten van jonge homo's en lesbo's.

Lisa Lampanelli:

2. Lisa Lampanelli, comedian

Toen deze komedienne hoorde dat de Westboro Baptist Church zou gaan protesteren bij een van haar optredens heeft ze gezegd dat ze $1000 zou doneren aan een homo-organisatie voor elke WBC-protesteerder die er op zou komen dagen. Uiteindelijk heeft ze $50.000 gedoneerd.

Hudson Taylor:

Deze professioneel worstelaar (en coach) heeft Athlete Ally opgezet. Een stichting die jonge hetero sporters moet motiveren om tegen homofobie in de sportwereld te strijden.

Theodore Olsen en David Boies:

4. & 5. Theodore Olson and David Boies, lawyers

Deze twee juristen werden ooit 'bekend' doordat ze tegen elkaar streden in de beroemde Bush vs. Gore zaak, maar sloegen jaren later de handen in een om samen Prop 8 van de baan te krijgen. Wat lukte.

Benjamin Todd Jealous:

6. Benjamin Todd Jealous, president of the NAACP

De NAACP, National Association for the Advancement of Colored People, sprak in mei haar steun aan homo's uit. Tijdens zijn toespraak zei Jealous (woordvoerder van de organisatie) dat hij een persoonlijke connectie voelde met de trouwrechten van homo's, omdat zijn ouders destijds eigenlijk ook niet mochten trouwen omdat ze zwart en blank waren.

Zach Wahls:

7. Zach Wahls, student

Deze student gaf een ontroerende speech ten tijde van de zaak waarin werd besloten of er nou wel of geen homohuwelijk zou komen in Iowa. Wahls sprak lovend over de opvoeding die hij van zijn twee moeders had gekregen.

Josh Hutcherson:

8. Josh Hutcherson, actor

Deze acteur, die je kent uit The Hunger Games, heeft bekend gemaakt dat hij twee homoseksuele ooms had die beiden zijn overleden aan de gevolgen van hiv. Volgens Josh komt hier zijn liefde voor de homogemeenschap vandaan.

Barack Obama:

9. Barack Obama, president

De president van de Verenigde Staten vindt dat mensen van gelijk geslacht met elkaar mogen trouwen. KLAAR!

Dick Cheney:

10. Dick Cheney, former vice president

In 2009 zei Dick Cheney dat "vrijheid, vrijheid voor iedereen" moet betekenen, toen iemand hem naar zijn mening over het homohuwelijk vroeg. Deze week werd bekend dat zijn dochter Mary is getrouwd met haar vriendin!

Daniel Radcliffe:

De ex-Harry Potter stond niet in het lijstje van Buzzfeed, maar vinden we er zeker bijhoren. Hij heeft meerdere malen z'n steun betuigd aan het Trevor Project en nam in februari van dit jaar een filmpje op waarin hij zegt: "Gay people should have equality in law everywhere."

CF