Maandag 23 juli is Tilburg de kleurrijkste stad van Nederland, want dan is het Roze Maandag! Begonnen als homo-integratiefeest is Roze Maandag uitgegroeid tot een evenement van iedereen, voor iedereen. Ongeveer 350.000 bezoekers vieren ieder jaar samen feest op de grootste kermis van de Benelux.

Dress Pink!
Wordt het die roze pruik, die roze boa, die grote roze bril of misschien wel alles door elkaar? Je kunt niet vroeg genoeg aan je outfit beginnen. Tijdens Roze Maandag kan alles. Verkleed je als 'Leernicht Leo', 'Diva Destiny' of ' Sexy Sonja', niets is te gek! 


Goedkope treinkaartjes en camping
Gemeente Tilburg heeft ism Stichting Roze Maandaag een speciale trein ingekocht zodat iedereen goedkoop naar Roze Maandag kan komen. De trein vertrekt ’s ochtends om 10:11 uur uit Amsterdam richting het zuiden. Er wordt gestopt in Utrecht en Den Bosch zodat iedereen mee kan! Begin je dag vroeg en feest mee in de Roze Maandag Express.

Daarnaast is er voor het eerst in de geschiedenis een Roze Maandag camping in het centrum van de stad! Wil je niet vroeg naar huis boek dan een plaats op de Roze Maandag camping.

Waar moet je zijn?
Dankzij de inzet van horecaondernemers, kermisexploitanten, de gemeente Tilburg, belangenorganisaties, het regionale bedrijfsleven en natuurlijk Stichting Roze Maandag staat Roze Maandag staat weer bol van de activiteiten.

Het feest begint om 12 uur op het NS Stationsplein in Tilburg, vanaf dat plein gaat iedereen in een karavaan op weg naar de opening van de Roze Maandag op het Pieter Vreedeplein. Niemand minder dan Edsilia Rombley geeft daar om 13.00 uur het startsein voor deze feestelijke dag. Heel Tilburg kleurt 23 juli roze, maar het epicentrum van Roze Maandag is o.a. te vinden in de Stadhuisstraat, de Lollipop en De Popcorn. Ook op het Piusplein moet je dit jaar een kijkje gaan nemen, dit wordt een echt vrouwenplein! LetsBeOpen!, hét platform voor de openminded vrouw, creëert samen met de horeca aan het Piusplein een nieuwe plek speciaal voor alle vrouwen.

Stichting Future Ballroom organiseert voor het vierde jaar op rij het gratis evenement THINK PINK! Na de officiële opening passeren de meest moddervette DJ’s de revue en de sfeer is er om van te kwijlen. Het Pieter Vreedeplein biedt plaats aan zo’n 7000 man en bevindt zich in het hartje van Tilburg. Tijd om gelijkheid voor iedereen op spectaculaire wijze te vieren!

Het complete programma staat op onze website www.rozemaandag.nl

Feest voor iedereen
Roze Maandag staat erom bekend dat alle geaardheden eensgezind zijn en saamhorig over het kermisterrein trekken, door allen in het roze te gaan laten we deze saamhorigheid zien. Dus Dress Pink! Laten we er samen een echt roze feest van maken, niet specifiek voor homo’s, lesbiennes en biseksuelen, maar voor iedereen! 

RozeMaandagExpress
RozeMaandagExpress is een speciale trein die feestvierders uit Amsterdam, Utrecht en Den Bosch vervoert naar Roze Maandag. De trein vertrekt op 23 juli om 10.11 uur vanaf station Amsterdam Centraal. Imca Marina en meer dan vijfentwintig dragqueens worden op perron 2b ontvangen door de Tilburgse kermiswethouder, Joost Möller. Er wacht een muzikaal onthaal op alle treinstations; in Utrecht zingt mannenkoor 'Shansons' de RozeMaandag treinreizigers toe. Muziekorkest 'Predbant' begeleidt de RozeMaandagExpress vanaf Den Bosch. De feesttrein komt om iets voor twaalven aan in Tilburg waarna de 1500 roze reizigers zich mengen in het feestgedruis op het stationsplein. Een retourtje kost slechts € 20, € 12,50 of € 7,50 (afhankelijk van de opstapplaats). Kaartjes voor de trein zijn verkrijgbaar op www.vvvtilburg.nl.

Roze Maandag Karavaan
Aangekomen in Tilburg zingen we vrolijk verder. Om 12.30uur vertrekt vanaf het Stationsplein, onder swingende muzikale begeleiding, de Roze Maandag Karavaan. Langzaam zal het kermisterrein roze kleuren als een de Roze Maandag Karavaan het kermisterrein betreedt. De Karavaan loopt naar de officiële opening van Roze Maandag op het Peter Vreedeplein.

Officiële opening  op het Pieter Vreedeplein
Niemand minder dan Edsilia Rombley beweegt “hemel en aarde” om Roze Maandag feestelijk te openen. Edsilia, die vooral bekend werd met haar deelname aan de soundmixshow en het Eurovisiesongfestival, brengt haar allergrootste hits ten gehore tijdens de opening. De aftrap van hét gay-evenement van Nederland vindt dit jaar om 13.00 uur plaats op het Pieter Vreedeplein met aansluitend het THINK PINK! dance event met de beste dance DJ's en een spectaculaire lichtshow.  

Stichting Future Ballroom organiseert voor het vierde jaar op rij het gratis evenement THINK PINK! Na de officiële opening passeren de meest moddervette beats, geproduceerd door aansprekende DJ’s de revue. Dansbare muziek gegarandeerd! Het Pieter Vreedeplein biedt plaats aan zo’n 9000 man en bevindt zich in het hartje van Tilburg. Tijd om gelijkheid voor iedereen op spectaculaire wijze te vieren!

Heuvelring, Stadhuisstraat, Lollipop en De Popcorn
Heel Tilburg kleurt 23 juli roze, maar het epicentrum van Roze Maandag is o.a. te vinden in de Stadhuisstraat, de Lollipop, De Popcorn en bij Café de Kok. Bij de Popcorn zijn drag queens en GoGo Dancers. Ook in de Lollipop, Cafe De Kok en de Stadhuissstraat wordt van vroeg in de ochtend tot laat in de nacht feest gevierd. 

Piusplein 

Ook op het Piusplein moet je dit jaar een kijkje gaan nemen, dit wordt het Girlpower Piusplein! LetsBeOpen!, hét platform voor de openminded vrouw, creëert samen met de horeca aan het Piusplein een nieuwe plek speciaal voor alle vrouwen. Tot 19.00 uur organiseert LetsBeOpen! hier GirlPower activiteiten. Dan volgt het Piusplein haar eigen line-up op het podium:Young Nick & Q on Trumpet, DJ Stilo, DJ Syben Ray & Saxofonist IJsbrand, DJ Gregor Salto. 

Paul Turner en vele anderen in de Bierhal
De hele dag en avond is het feest in de Bierhal met optredens van the Voice lieveling Paul Turner, Patty Brard, Your Votes, de Burberry's, Peter Loree, Etienne en niet te vergeten Bonnie St Claire.

Dirty City Disco op Korte Heuvel

Op Roze Maandag komt er op de Korte Heuvel een nieuw evenement bij: de Dirty City Disco. Vanaf een vijf meter hoog podium dalen de muziekklanken neer op de bezoekers.. Een goeie dance-dag met dansers en dragqueens. De DJ's zijn: Funkerman, RonRon, Mca, Menno, Dwin, Bost, Wessoul (NR.7), Flamboyant, Da Nisch, Johnstar & MC Spyder.

Afterparty in het JAX Center
Het Pieter Vreedeplein in Tilburg is op Roze Maandag kleurrijker dan ooit. Na de officiële start, een mooi middagprogramma en dance event is er een spetterende after party in het JAX Center. Het JAX Center wordt omgetoverd tot een sfeervolle nachtclub en introduceert met deze after party een nieuwe traditie op de succesvolle Roze Maandag van de Tilburgse Kermis.

Roze Wuppies
Traditiegetrouw worden ook dit jaar op Roze Maandag weer de Roze Wuppies verkocht. De opbrengst uit de verkoop van deze grappige roze pluizenbolletjes komt geheel ten goede aan het Aids Fonds. Met een kleine gift kan iedereen zo het Aids Fonds helpen in de strijd tegen hiv en aids.

Laat je gratis vaccineren tegen Hepatitis B op Roze Maandag!

De gele GGD-bus staat op Roze Maandag op de Spoorlaan. Onder de mannen die op deze dag hun eerste vaccinatie halen, verloot de GGD een ballonvaart over de kermis.

Hepatitis B is een ernstige leverinfectie die meer voorkomt bij Mannen die Seks hebben met Mannen (MSM). Een vaccinatie biedt bescherming. Ook kun je er terecht voor vragen over soa en gratis soaonderzoek.

Roze Maandag camping
Wil je geen seconde missen en niet hoeven na te denken over vervoer, sla dan je tent op in de Muzentuin, in het centrum van Tilburg. Overnachtingen zijn scherp geprijsd en kosten € 35,- euro voor 1 nacht per eigen tent en € 45,- euro voor 2 nachten per tent. Er is plaats voor maximaal vijftig 2-persoonstenten, dus wees er snel bij!