Maar omdat Tara precies weet wat ze moet zeggen en volgens mij helemaal geen zin had om in d’r eentje naar het gala te gaan, wist ze me toch over te halen om mee te gaan. Omdat we allemaal geen zin hadden in ‘een date’ gingen we met een groep meiden (en ik dus) op pad.

De avond begon prima, we besloten in het park in te drinken. Tara had wat bier gekocht en we waren bezig met een weddenschap: wie gaat er als eerste zoenen met een jongen? Natuurlijk werden er ook meteen grappen over mij gemaakt en probeerden we te bedenken wie er van onze school allemaal homo zou zijn. Hartstikke leuk allemaal, maar ik zag het nog niet echt gebeuren dat ik met een jongen zou staan tongen aan het einde van de avond. Ik zou dat ook absoluut niet doen in het bijzijn van de hele school.

Nou moeten jullie niet denken dat dit zo’n column is waarin ik ergens over klaag omdat ik iets heel graag wil en dat het dan op het einde ook daadwerkelijk gebeurd blijkt te zijn. Niets van dat. Het is geen sprookje.

Hoewel ik moet toegeven dat ik niet als een muurbloempje aan de kant heb gestaan. Op den duur kwam er een meisje op me af dat ik alleen vaag kende van langslopen door de hal. Ik wist niet eens dat ze Kim heette tot ze zich aan me voorstelde. Ik had het eerst niet echt door, tot ze een heel geinteresseerd vraaggesprek met me aanging. En opeens besefte ik me toen: die chick staat me gewoon te versieren. Vragend keek ik om me heen waar Tara en de rest waren, maar die waren nergens te bekennen. Het was al gauw duidelijk dat ik me hier zelf uit moest gaan redden. Natuurlijk bleef ik gewoon netjes antwoord op haar vragen geven. Maar het was best ongemakkelijk.

Ondanks dat het echt een heel mooi en aardig meisje is was ze eigenlijk superopdringerig. En het rare is dat ik het allemaal maar toeliet. Op een gegeven moment zei ze: “Ik heb het warm, kom we gaan buiten chillen.” Mijn vrienden waren nog steeds nergens te bekennen, ik zag het gevaar niet in en onze school was inderdaad best warm. Ik besloot dus om mee te gaan. We gingen buiten op het slechtverlichte schoolplein op een bankje zitten. Tenminste, ik zat op het bankje maar zij kwam praktisch op mijn schoot zitten. Net toen ik haar vriendelijk wilde uitleggen waarom ik haar niet leuk vond ‘op die manier’, begon ze me te zoenen.

Terwijl ik terugzoende (heb je enig idee hoe moeilijk het is om niets terug te doen wanneer iemand je zoent?) bedacht ik me waar dit naar toe zou leiden. En moest ik het haar vertellen? Ik besloot het niet te doen. Boeiend.

Wist ik veel dat zij helemaal geen zin had om het bij zoenen te houden. Voor iemand van 16 was ze aardig handtastelijk. Ik duwde haar telkens een beetje weg en probeerde te focussen op het zoenen. Daar was ze erg goed in namelijk. En toch ging het ergens mis. Vreemd genoeg kan ik blijkbaar wel opgewonden raken wanneer een meisje me aanraakt. Intussen zaten we nog steeds op het schoolplein. Het ging er steeds heftiger aan toe en het was overduidelijk dat zij nog verder wilde gaan.

Toen heb ik me van haar losgerukt en ben ik opgestaan. “Ik heb hier geen zin in, sorry. Ligt niet aan jou ofzo”, loog ik. Het lag natuurlijk hartstikke aan haar. Ik wil helemaal geen seks met meisjes. Laat staan dat ze me straks leuk vindt ofzo. En het feit dat ik wel een stijve piemel van haar kon krijgen vond ik al helemaal raar. Terwijl ik wegliep om mijn vrienden te zoeken kreeg ik al meteen hoofdpijn door de gedachte aan maandag weer op school komen. Of was het door al die lauwe biertjes?

Noah