Het idee voor I’m Gay komt uit de koker van Telegraaf-journalist Richard van de Crommert. Een idee min of meer uit frustratie: “We hebben de laatste twee jaar nietszeggende nummers gehad tijdens de GAY Pride. Eerst kwam Dries Roelvink in zijn gele zwembroek naar het Rembrandtplein en behaalde zelfs zijn eerste nummer 1-hit, maar vrijwel niemand zal zich dat nog herinneren. En vorig jaar kwam Patricia Paay met de Doris Day-kloon Gay Sera Sera. In mijn ogen kan dat beter en daarom ben ik op zoek gegaan naar een mooi nummer en goede zangeres. I’m Gay past bij Roze Maandag en GAY Pride en Brandi is geknipt voor dit lied. Ik vind haar onze enige echte polderGaGa.”

Miss Brandi Russell was al op jonge leeftijd te zien in diverse musicals als Little Shop of Horrors, Rent en Grease. Nadat ze in 2008 Popstars op haar naam wist te schrijven, werd ze lid van de formatie RED. De debuutsingle van de populaire groep werd direct een nummer 1-hit. Brandi verliet RED om op eigen benen verder te gaan en werkte de laatste twaalf maanden, samen met Eric van Tijn en Jochem Fluitsma, aan haar debuutalbum dat in 2012 verscheen. In 2011 trad ze op voor meer dan 80.000 mensen tijdens de Stockholm Pride.

“Roze Maandag en Gayprides zijn feesten van acceptatie”, zegt Thom Goderie, die vorig jaar
uitgeroepen werd tot Mr. Gay Netherlands en nu meedoet met OUTrageous. “Wij als boyband
willen mensen samenbrengen om een feestje te bouwen. We gaan knallen.”

Ian van der Putten, onder andere presentator van het reisprogramma op OUTTV, noemt de deelname aan OUTrageous een ‘waanzinnig’ nieuw avontuur. “Hoe leuk is het nou dat je de kans krijgt om in een boyband mee te doen. En dan ook nog eens met een professionele zangeres.”
Na de opnamen in Zweden wordt onder leiding van Alice Wielinga een videoclip opgenomen. Wielinga neemt ook de fotografie voor haar rekening. I’m Gay is vanaf 21 juli te downloaden via onder andere iTunes.