Het is nog niet bekend of er spelers uit het beroemde mannenelftal mee gaan lopen. Onder andere Luis Suarez, Steven Gerrard en Stuart Downing spelen in de Engelse havenstad. Dirk Kuyt vertrok deze zomer van Liverpool naar Fenerbahçe.

Een manager van de voetbalvereniging over de deelname: "We laten graag onze betrokkenheid zien bij het benadrukken van gelijkheid en het principe van integratie. Dat is een onlosmakelijk onderdeel van onze club. Al vele jaren zijn we actief in het bestrijden van homofobie en dat zullen we blijven doen."

Carl Hoefkens

De aanvoerder van voetbalclub Club Brugge, Carl Hoefkens, heeft in België een lans gebroken tegen homofobie in het voetbal. Hij poseert op de cover van gay magazine Inch.

Hoefkens, zelf overigens hetero, zegt in het blad: "Het blad Inch vroeg me of ik als eerste Belgische sportman ooit een lans wilde breken voor homo's in de topsport. Ik heb dat met veel plezier gedaan. Het debat over homofobie moet ooit gevoerd worden. Als ik het kan aanzwengelen, dan graag."

Hoefkens vindt de geaardheid van zijn medespelers niet belangrijk: "Ik ken er wel enkele (homoseksuele voetballers, red.). Vijf of zes. Toen ik in Engeland speelde bij Stoke en WBA, zaten er een paar in mijn team. Als er morgen bij ons in de ploeg iemand vertelt dat hij homo is, zouden wij waarschijnlijk eerst iets hebben van 'what the fuck, stop met zeveren'. Maar daarna, als blijkt dat hij serieus is, ben ik er vrij zeker van dat hij in onze groep wel aanvaard zou worden.