De Nijmeegse vierdaagsefeesten vinden plaats van 14 t/m 20 juli. Op 18 juli is het Roze Woensdag. Op een gemiddelde avond bezoeken 130.000 mensen de binnenstad van Nijmegen. Één groot feest dus! Op woensdag is dat feest nog groter: dan is het Roze Woensdag!

Roze Woensdag, van Deining tot Dance
Het podium aan de Hertogstraat is een Hollands/feestpodium. Vanaf 12.00 uur treedt er een reeks gezellige bandjes op met om 17.00 uur als klap op de vuurpijl Dries Roelvink! Bennie Solo verzorgt de presentatie op het podium. Het andere grote podium, op het Faberplein, is meer een dans- en dancepodium. Vorig jaar stond op dat podium ISIS en het jaar daarvoor DJ Marcello. Dit jaar wordt er om 23.00 uur afgesloten met Jean samen met MC Boogshe, die een klassieke iT-set in een nieuw jasje gaan brengen. Vergeet vooral niet het podium aan de Waalkade waar het Deiningfestival plaatsvindt: op woensdag is dat podium ook flink roze en vindt daar een optreden plaats van de Loco Loco Discoshow. Daarnaast zijn er natuurlijk de vele afterparty’s: de KissKissclub in LUX, Vreemd in Café de Plak, De Lindenberg en de niet te missen afterparty in café Mets. Flink wat feestjes dus!

Jubileum
Deze tiende Roze Woensdag is natuurlijk een extra feestelijke jubileumeditie met nóg betere optredens en nóg meer party’s. Zoals we gewend zijn van de Roze Woensdag zijn er weer coole gimmicks, waaronder het Aloha-sjaaltje en het nu al epische RoWo-Rozetje. Deze zijn alvast te bestellen op de website zodat je zeker in stijl je opwachting kunt maken op een van de vele feesten. Met de aanschaf van deze gimmicks help je de organisatie ook nog de Roze Woensdag onafhankelijk te maken van subsidies.

Komt dus – versierd en wel – naar Roze Woensdag op 18 juli!

Kijk voor meer informatie, het programma en de downloadflyer op: www.rozewoensdag.nl.

Foto's: Stef Verstraaten