Verworvenheid

'Dankzij festivals zoals Milkshake, zet Amsterdam diversiteit op de kaart', aldus Andrée van Es, wethouder Diversiteit en Integratie. Zij vindt het belangrijk om deze verworvenheid met elkaar te blijven vieren. 'Tolerantie is geen vanzelfsprekendheid, maar iets dat wij, alle Amsterdammers, samen dagelijks op handen moeten dragen'. Ook Mirik Milan, nachtburgemeester Amsterdam, ziet de kracht van Milkshake. 'De kracht van Milkshake is dat het voorkomt uit een sterke behoefte. Amsterdam verdient een goed, op zichzelf staand festival, waarbij tolerantie ten opzichte van andersdenkenden of individuen die anders geaard zijn, de gemene deler is.'

Festival met een missie

Een dancefestival met vijf podia die worden gevuld met de allerleukste dj’s en live acts. De missie: het leven in de stad is een feest dankzij de grote diversiteit aan huidskleuren, religies, seksuele voorkeuren en mannelijke en vrouwelijke verschijningsvormen. Verwacht sprankelende decors, performance-art en vooral heel veel vertier, verzorgd door Erwin Olaf, Ted Langenbach, Diva Mayday, AIR en Paradiso met wel 200 artiesten (van Joost van Bellen, Don Diablo en Benny Rodrigues tot Sabrina Starke, Paul Turner en Bastiaan van Schaik).

Betrokkenen

Hampshire Hotels Amsterdam voelen zich nauw betrokken bij de stad Amsterdam en heeft tolerantie ten op zichte van LGBT'ers zeer hoog in het vaandel staan, daarom participeren zij met trots aan het Milkshake Festival. Hampshire Hotels Amsterdam bieden een uniek arrangement aan in een luxe viersterrenhotel in het hartje van Amsterdam. Andere partners zijn mediapartner Gay.nl, Stichting Lovedance, Dance4Life, Stichting Moed, Pinq Radio en de Amsterdamse horecagelegenheden Church, Exit café, The Queen’s Head en Hotspot Café.