lesbiansCheri Chenault en haar partner Destiny Keith zijn in verwachting van een zoontje, dat op 29 september geboren zal worden. Om deze mooie gebeurtenis alvast te vieren, wilden de dames foto's maken in een lokaal park. Ze werden hierbij vergezeld door fotografe Jessica Miller- Poole en Poole's man.

Miller-Poole had een bloem in het park geplukt en wilde deze gebruiken in een foto. "De parkwachter zei echter dat we geen bloemen mochten plukken. Hij liep daarna weg, waarop wij verder gingen met het maken van de foto's" aldus Miller-Poole.

De fotografe vroeg het stel of ze elkaar een zoen wilden geven. Ze twijfelden, maar gaven elkaar daarna een klein kusje. Zo kort dat er niet eens een foto van gemaakt kon worden. Kort daarna werd het stel weer door de parkwacht aangesproken. Hij vroeg hen onmiddellijk het park te verlaten vanwege ongepast gedrag.

De man van Miller-Poole sprak daarna met de parkwacht, die daarbij aangaf dat hij aanstoot nam tegen de kus omdat het hier twee vrouwen betrof. "Dat type mensen is hier niet welkom," aldus de wachter.  Miller-Poole's man werd hierop zo kwaad dat hij weg moest lopen voor het uit de hand zou lopen.

Helaas kon er geen actie worden ondernomen tegen de parkwacht, omdat er geen wetten tegen homodiscriminatie zijn in Richmond. Ook was het gedeelte van het park waar de foto's werden genomen weliswaar open voor het publiek, maar prive-eigendom. De manager van het park heeft aangegeven niet te willen reageren op de situatie.

AN