Stichting Amsterdam Games 2018 heeft op zich genomen het evenement zonder overheidssubsidies te organiseren. Zij kan daarbij op steun en medewerking rekenen van de gemeente. In 2014 zullen de Gay Games in Cleveland en Akron (USA) worden gehouden. De laatste Gay Games in 2010 waren in Keulen.

Amsterdam Games 2018: a gay celebration for everyone!

‘Amsterdam heeft al eerder bewezen succesvol de Gay Games te kunnen organiseren; de stad is compact met een open samenleving. Gay events zijn een feest voor iedereen!’, aldus Edwin Reinerie, woordvoerder van de Stichting Amsterdam Games 2018.

In de komende tijd zal de Stichting in samenwerking met de gemeente een ‘bidbook’ opstellen waarin de interesse van Amsterdam meer concreet wordt gemaakt; eind augustus kan de stad zich officieel kandidaat stellen, eind februari 2013 dient het bidbook te worden ingediend. 31 mei 2013 zal uit alle kandidaten wereldwijd door de Federation of Gay Games een shortlist van 3 steden worden samengesteld en in 2014 wordt bekend gemaakt welke stad de organisatie van de Gay Games in 2018 krijgt toegewezen. Concurrenten van Amsterdam zijn onder anderen de steden Londen, Parijs, Orlando en Rio de Janeiro.