vleesschotelVorige week was er ook al een rechtszaak tegen het gezin van vijf uit Vriezenveen in Overijssel. Volgens het homostel discrimineert en bedreigt de familie hen. De familie gaf aan geen problemen met de geaardheid van hun buren te hebben. Ze waren eerder zelfs met elkaar bevriend. Volgens de rechter was er alleen sprake van belediging en bedreiging, niet van discriminatie. Het homostel meent echter dat er wel degelijk sprake is van discriminatie.

De ruzie begon om een vleesschotel(!). Het homostel mocht haar paarden in het weiland van de familie stallen en in ruil daarvoor zou de familie een vleesschotel krijgen. Die kreeg de familie echter nooit, omdat het homostel vond dat de familie genoeg winst had gemaakt uit een zeecontainer van ruim 4000 euro die de familie voor 800 euro heeft kunnen overkopen.

Volgens het homostel worden ze al sinds vorig jaar door de familie uitgescholden en ze denken dat de boete die een paar leden van de familie vorige week werd opgelegd, niet genoeg zal zijn om te daarvan in de toekomst te weerhouden. Daarom spanden ze opnieuw een rechtszaak aan. De rechter stelde gisteren voor om elkaar te negeren en over een maand te zien of een rechtszaak dan nog wel nodig is. Het homostel stemde daarmee in, de familie echter niet. Daarom volgt volgende week een nieuwe uitspraak.

AN/Bron: RTV Oost