Prominente leden van de organisatie hebben aangedrongen of een opheffing van het homoverbod maar het hooggerechtshof bepaalde in 2000 dat particuliere organisaties het recht hebben om hun eigen eisen en regels aan lidmaatschap te verbinden. Daarnaast zou het verbod veel steun krijgen onder de leden.

Volgens het comité dat keek of homo's toegelaten moeten worden, is het standpunt representatief voor de ouders die hun kinderen naar de scouting sturen: "De grote meerderheid van de mensen wil dat dit soort zaken binnenshuis, met de juiste spirituele adviseurs en op een gepast tijdstip besproken worden."

Human Rights Campaign is fel tegen het besluit: "In een land waar homoseksuelen steeds meer betrokken worden in het alledaagse leven, krijgen kinderen nu een boodschap dat slechts sommigen van hen gewaardeerd worden."

In Nederland is het een stuk positiever gesteld met homo-acceptatie binnen de scoutingwereld. Zo schrijft Scouting Nederland woensdag in een persbericht: 
In Nederland is geaardheid geen enkele belemmering voor deelname aan het Scoutingspel. Scouting Nederland besteedt zelfs veel aandacht aan het onderwerp in trainingen voor vrijwilligers, in de boeken voor de jeugdleden (15+) en trainingsboeken voor leidinggevenden. Zo wordt het onderwerp bespreekbaar gemaakt in de verschillende leeftijdsgroepen binnen Scouting. 

CF