In juni vond er een overleg plaats tussen onder andere KNVB-voorzitter Michael van Praag, COC Nederland, voormalig profvoetballer Wensley Garden, GUTS, Stichting Meer dan Voetbal, NOC*NSF, John Blankensteijn Foundation, Jeroen Sanders, VVCS en Gay.nl. Namens de KNVB waren ook diverse managers aangeschoven, uit zowel de professionele als de amateurtak. 

De KNVB is vastbesloten om het thema hoog op de agenda te zetten en lanceert rond Coming Out Dag (11 oktober) een plan van aanpak. 

Michael van Praag licht een aantal van de voornemens toe in een speciale BNN-uitzending genaamd FC Gay, die op 4 augustus wordt uitgezonden op Nederland 3. Van Praag zegt daarin onder andere: "

Trainers en voetballers van clubs binnen het betaalde voetbal die zich kwetsend over homo's uitlaten moeten zich schamen en wat mij betreft worden ze door hun clubleiding op het matje geroepen."

Marloes van der Laan, woordvoerder KNVB, vult daarop aan: "Tijdens de afgelopen jaren is het onderwerp voetbal en homo-emancipatie veelvuldig besproken. Een positief gegeven; het is en blijft immers een belangrijk thema. Toch werd er vanuit diverse invalshoeken verschillend over de aanpak van het thema gedacht. Daarom was het nu juist zaak om eens gezamenlijk om de tafel te gaan en een open gesprek te voeren over de huidige stand van zaken in het Nederlandse voetbal en de eventuele benodigde vervolgstappen. In feite streven wij immers allemaal naar hetzelfde: een open en veilig sportklimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn en prettig kan sporten."

Zodra er meer nieuws is over deze positieve ontwikkeling, lees je het uiteraard op Gay.nl!

KS

Hieronder een filmpje om aan te tonen waarom het dringend nodig is!