Afgelopen voorjaar publiceerde Crone een film op Youtube waarin hij op een emotionele wijze zijn verhaal deed over zijn relatie met Tom, de liefde van zijn leven. Die relatie werd niet geaccepteerd door zijn schoonfamilie. Ze waren van plan te trouwen, maar dat was niet toegestaan in hun staat California. Nadat Tom op tragische wijze om het leven kwam, waren de twee niet meer dan ‘roommates’. Crone vecht sindsdien voor ‘equal love, equal rights’ en is daarin erg succesvol. Niet alleen heeft zijn Youtube-film met 2,5 miljoen kijkers een grote impact, ook heeft hij via de fondsenwervingssite ‘Kickstarter’ in vier weken tijd bijna $400.000 verzameld om een film te maken.

Hennis-Plasschaert: ‘Ik ben ontzettend trots op wat we in Nederland hebben bereikt. Ook al zijn we er nog niet, het verhaal van Crone toont aan dat gelijke rechten en homoacceptatie wereldwijd nog lang niet vanzelfsprekend is. Zijn verhaal heeft, terecht, een enorme impact. Ik ben blij dat hij mijn uitnodiging vol enthousiasme geaccepteerd heeft en dat hij zijn verhaal ook in Nederland verder kan vertellen’.

Naast Hennis-Plasschaert en Crone varen dit jaar onder andere ook de Tweede Kamerleden Mark Harbers en Ingrid de Caluwé mee. Ook Willeke Alberti, Sandra Reemer en Frits Huffnagel zijn present op de liberale boot.