Hays raakte als tiener zwaar depressief. Al gauw werd duidelijk dat Kody in het verkeerdelichaam was geboren. Hij begon met het slikken van vrouwelijke hormonen. Er werden borsten ontwikkeld en Kody ging zich vrouwelijker kleden. Enkele jaren later onderging Kody een veertien uur durende geslachtsveranderende operatie en werd zijn naam veranderd in Kara.

"Het was oorspronkelijk niet de bedoeling om op Britney of eender welke beroemdheid te lijken, maar ik vind het een mooi compliment als mensen zeggen dat ik iets weg heb van Britney Spears", vertelt Kara. "Britney hielp me door mijn depressie. Door te dansen op haar muziek voelde ik me beter en verloor ik enkele kilo's."

Kara besloot hier iets mee te doen en onderging nog meer plastische chirurgie om meer op haar idool te lijken. "Britney Spears is in mijn ogen een sterke vrouw. Ze was een grote ster toen ik opgroeide en ik keek enorm naar haar op," vertelt ze. De Amerikaanse schoor zelfs het hoofd kaal, in navolging van Britney.

Zelfs paparazzi zou Kara vaak verwarren met de echte Britney. "Ik werd ooit eens verkeerdelijk aanzien voor Britney toen ik in 2007 een feest in L.A. verliet. Het was de verjaardag van Kevin Federline (Britney's toenmalige vriend). Toen ik naar buiten stapte, riepen de paparazzi: "Is dat Britney?", waarna ik naar de auto gevolgd werd. Hilarisch!", aldus Kara.

Beoordeel hieronder of Kara inderdaad op Britney Spears lijkt.