Nadat er in 2009 tijdens de Gay Pride niets gebeurde op het Amsterdamse Rembrandtplein heeft Gay.nl samen met diverse andere partijen de handen ineengeslagen om hier een van de grootste Pride-feesten neer te zetten.

Het resultaat was een vrijdagavondprogrammering die bestond uit de BNN Homo100, live vanaf het plein met Coen en Sander, diverse live-artiesten (zoals Sieneke, Patricia Paay, Maywood, Blush, etc.), bekende dj's (o.a. DJ Jean) en natuurlijk de finale van de Mister Gay-verkiezing.

De zaterdagavond, die werd geproduceerd door andere partijen, trok vorig jaar dj's als Lucien Foort en Gregor Salto. En daarnaast werd in 2011 het slotfeest op zondag teruggehaald naar het Rembrandtplein.

Geen Mister Gay tijdens Pride
Dit jaar heeft ProGay besloten om de vergunning voor het Rembrandtplein aan een andere partij te verlenen en de vrijdagavond te laten verzorgen door Expreszo. Daardoor vindt er dit jaar helaas geen finale van Mister Gay Netherlands plaats tijdens de Gay Pride.

Gay.nl is momenteel in gesprek met andere partijen zodat de verkiezing later dit jaar kan plaatsvinden. Hou de site in de gaten voor meer informatie! Tot die tijd blijft Thom Goderie onze Mister Gay Netherlands.

Stickers
Last-minute (maandag) heeft ProGay laten weten dat de regels voor het stickeren veranderd zijn. Dit jaar is een ontheffing verplicht waar €4.500 voor wordt gerekend. Het uitdelen van de Gay.nl-stickers wordt net als op Roze Maandag gedaan om op kleine schaal een positieve bijdrage te leveren aan een kleurrijk evenement. We hebben besloten om het promoteam dit jaar niet langs de Canal Parade te sturen. Er worden dit jaar dus geen Gay.nl-stickers geplakt. De Gay.nl-stickers worden deze week wel bezorgd in de Amsterdamse (gay-)horeca waar ook de Gay&Night ligt.

Wij wensen iedereen veel plezier tijdens de Amsterdam Gay Pride en hopen volgend jaar weer een spraakmakend feest te kunnen geven op het Rembrandtplein!

Team Gay.nl