“Voetbal is de grootste sport in Nederland. Veel jongens en meiden zijn al van jongs af aan op het veld te vinden. Voetbal verbindt. In het voetbal draait het om sport en plezier, niet om geslacht, afkomst of geaardheid,” zegt Kristiaan Schimmel, hoofdredacteur van Gay.nl. “In de praktijk blijkt dat jongeren soms met voetbal stoppen omdat ze met hun identiteit in de knoop zitten. Met het voetbaltoernooi willen we een positief signaal afgeven en laten zien dat het niet uitmaakt wat je geslacht is of op wie je verliefd wordt.”

Vanaf 1 augustus kan iedereen via Gay.nl zijn of haar team inschrijven. Teams bestaan uit 7 tot 9 spelers. De locatie, Sportpark Riekerhaven in Amsterdam, wordt beschikbaar gesteld door de KNVB.

Het toernooi vindt plaats op zaterdag 13 oktober, twee dagen na de Coming Out Dag. De Nederlandse voetbalbond KNVB komt rond de Coming Out Dag met een plan van aanpak om homofobie in het voetbal tegen te gaan.

Gay.nl is blij met de ontwikkelingen bij de KNVB. “Het is goed dat homofobie in het voetbal nu bovenaan de agenda staat bij de voetbalbond. We helpen als grootste gaymedium van Nederland graag mee om draagvlak te creëeren en ideeën te ondersteunen. Begin dit jaar hebben we met uitspraken rondom de wedstrijd Ajax-AZ aandacht gevraagd voor dit thema, nu benutten we de kans om op een positieve manier een bijdrage te leveren,” aldus Schimmel.


Deelnemen!
Iedereen kan zich met een team inschrijven voor het toernooi. Teams bestaan uit 7-9 spelers en een coach. Geaardheid, leeftijd, afkomst en geslacht spelen geen rol, zolang het team bestaat uit een homoseksuele kern. Plezier is het sleutelwoord en voetbal staat centraal. Van teams wordt geen bepaald voetbalniveau verwacht, maar een serieuze deelname aan de wedstrijden is vereist.

Vind jij het leuk om mee te doen? Verzamel een team van 7-9 spelers en een coach en schrijf je in! Het inschrijfgeld bedraagt 100 euro per team (dat is een tientje per speler/coach).

Klik hier voor het inschrijfformulier!

Meer informatie? Mail voetbal@ gay.nl of check de Facebook-pagina