"Het is zo grappig om te lezen dat wij, LA the Voices, in geen enkele uiting worden genoemd", deed Gordon maandag zijn beklag over Dutch Valley.

"Wij hebben 130 duizend platen verkocht en hadden twintigduizend concertbezoekers. De openbare optredens puilen uit van het publiek. Dan is het ook logisch dat je niet wordt aangekondigd want stel je voor dat je kaartjes zou verkopen daardoor. Helemaal klaar mee."

De organisatie van het festival is op haar beurt ook hartstikke klaar met de zanger: "De actie van Gordon getuigt van veel te weinig respect voor onze bezoekers", reageert een woordvoerder. "Daarom is hij niet langer welkom op het festivalterrein. Wij zijn klaar met Gordon."

Op Facebook bleef Gordon doorsneren: "Laat ze lekker. Het is hun probleem. 1500 kaarten verkocht van de twintigduizend", schreef de flamboyante ex-Topper.

Volgens de organisatie zijn er echter al ruim dertigduizend van de maximale vijfendertigduizend kaarten verkocht. "Waar heeft hij het over?"

De organisatie vindt het jammer dat het zo moet lopen. "Het is sneu voor de andere jongens, en de beslissing Gordon te weren van het evenement zal dan ook geen gevolgen hebben voor hun gage. Die zullen we uitbetalen."

CF