Een pand aan de Prinsengracht ter hoogte van de Runstraat staat zaterdag tijdens de Canal Parade in het teken van Amsterdam Gay Games 2018. Met een groot spandoek en een cameraploeg wordt een duidelijke boodschap uitgedragen: Support the Bid! Bezoekers van de botenparade kunnen in een videoboodschap vertellen waarom zij de Games weer in Amsterdam willen hebben.

"In 2018 is het precies twintig jaar sinds de roemruchte Gay Games van 1998 in Amsterdam werden gehouden," zegt Edwin Reinerie van Stichting Amsterdam Gay Games 2018. "Er wordt vaak met melancholie aan die bijzondere week teruggedacht en tegelijkertijd is er een nieuwe generatie die de Games nog nooit heeft meegemaakt. Amsterdam heeft internationaal een voortrekkersrol op gebied van homo-emancipatie en sport is daarin één van de grote thema's. De Games passen in geen betere stad dan Amsterdam."

Er werd zeer positief gereageerd toen twee weken geleden bekend werd dat Amsterdam een bidbook mag gaan samenstellen om de Games naar de stad te halen. De bezoekers van gay communities als Gay.nl en Winq lieten in grote getale hun enthousiasme blijken. Ook lokale ondernemers en politici staan achter het initiatief. VVD Amsterdam heeft middels een persbericht laten weten het bid te steunen. 

Gay.nl ondersteunt het bid dat wordt samengesteld door Stichting Amsterdam Gay Games 2018 en helpt met de communicatie. Sport staat ook bij Gay.nl hoog op de agenda. Zaterdag 13 oktober wordt door Gay.nl het straight-friendly voetbaltoernooi 'Voetbalschoenen Uit de Kast!' georganiseerd.