In het interview met Instinct, dat binnenkort in de September-editie van het LGBT-geöriënteerde maandblad zal verschijnen, licht Mika alsvolgt zijn geaardheid toe:

‘Wanneer je me vraagt of ik homo ben, dan zeg ik ja. Gaan mijn nummers over mijn relatie met een man? Ik zeg ja. En het is enkel door mijn muziek dat ik de kracht heb gevonden om mijn seksualiteit  buiten de context van mijn liedjesteksten te accepteren. Het gaat om mijn echte leven.’

Mika heeft naar eigen zeggen de stap genomen omdat hij zijn buik vol had van alle speculaties die over zijn geaardheid volgden na de publicatie van een interview met hem in het Nederlandse Gay & Night Magazine in 2009. In dat interview gaf Mika aan niet mee te gaan in het hokjesdenken waarmee geaardheden standaard worden ondergebracht.

‘Ik heb nimmer grenzen getrokken in mijn leven, noch grenzen getrokken wanneer het over de keuze van mijn bedpartner betreft. Noem me wat je wil. Noem me biseksueel, als je me zo nodig wil bestempelen.’

Het verschijnen van het interview met Instinct volgende maand valt samen met de presentatie medio september van Mika’s derde album ‘The Origin of Love’. Voor dit album heeft hij samengewerkt met verschillende muzikale grootheden, zoals Pharell Williams, Martin Solveig en William Orbit, en zullen er zowel Franstalige als Engelstalige nummers op voorkomen.

JD / Bronnen: GSN, Instinct Magazine