Zoektocht naar nieuwe Mr Gay Netherlands gestart!

Organisator Gay.nl heeft dinsdagochtend de inschrijving van Mister Gay Netherlands 2012 geopend. De komende tien weken wordt in de populaire verkiezing gezocht naar een nieuw rolmodel voor Nederlandse homo’s en lesbiennes. De finale vindt plaats op vrijdag 26 oktober in de Amsterdamse AIR.

Degene die op 26 oktober als winnaar uit de bus komt, zal volgend jaar in Antwerpen de Nederlandse afvaardiging zijn in de Mister Gay World-verkiezing. De lat ligt hoog: de huidige Mister Gay Thom Goderie sleepte dit jaar twee hoofdprijzen in de wacht tijdens de mondiale verkiezing.

Via www.mrgay.nl kan iedereen die zichzelf een geschikte kandidaat acht zich aanmelden voor de verkiezing. Via twee stemrondes én een jury-oordeel wordt uiteindelijk de winnaar gekozen. De jury bestaat jaarlijks uit een mix van bekende Nederlanders. De afgelopen edities lieten onder andere Arie Boomsma, Britt Dekker, Maik de Boer en Patricia Paay hun mening over de kandidaten horen.

Voorbeeld
Gay.nl-directeur Frederik van den Bosch verwacht een sterke lichting kandidaten: “De verkiezing wordt ieder jaar groter en leeft ontzettend bij zowel het publiek als de media. Thom Goderie was vorig jaar een perfecte winnaar die het hele jaar zichtbaar is geweest. Goed voorbeeld doet volgen.”

Na twee succesvolle edities op het Amsterdamse Rembrandtplein vindt de finale van de verkiezing dit jaar plaats in Club AIR, de plek waar vroeger de iT stond. Direct na afloop van de finale begint het populaire gay feest Supertoys in de AIR.

Op 26 oktober zal Thom Goderie (22) zijn titel moeten afstaan. Goderie: “Ik ga het missen want ik heb een fantastisch jaar gehad waarin ik veel van mijn idolen heb mogen ontmoeten. Mister Gay Netherlands is een geweldige verkiezing en ik kan iedereen aanraden om mee te doen. Dus als je enthousiast bent en weet waar je voor staat: meld je aan!”

De volgende data zijn belangrijk:
2 september (verplicht)
16 september (verplicht)
6 oktober (optioneel)
13 oktober (optioneel)
26 oktober (verplicht)

Schrijf je in op www.mrgay.nl!

Bekijk hier de oproep van Mr Gay Thom:

Klik hier om je in te schrijven!

Laat weten dat je naar de finale komt!