De klacht werd ingediend bij de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), de organisatie die wereldwijd verantwoordelijk is voor onder andere het toewijzen van domeinnamen en het registreren van internetadressen. 

Domeinnamen
Veel bedrijven hopen via de ICANN nieuwe zogenoemde top-level domeinen (tld's) aan te kunnen vragen. Dat zijn alternatieven voor domeinnamen zoals bijvoorbeeld .com, .nl of .org. Volgens de ICANN zijn er vier gegadigden voor het gebruik van de .gay (.homo)-extentie. Maar voordat deze wordt toegewezen, krijgen derde partijen nog de mogelijkheid om bezwaar te maken.

De Saoedische overheidscommissie die over internet gaat, maakt daar veelvuldig gebruik van. Eerder oordeelde het al dat domeinnamen die eindigen op onder meer .bible, .islam, .halal, .ummah, .shia en .catholic niet door de beugel kunnen. 'Veel culturen en samenlevingen ervaren homoseksualiteit als iets dat tegen hun ideeën, moraal of religie ingaat,' zo verklaart de commissie in het geval van de .gay-extentie.

Bron & lees meer: Het Parool