De locatie van Sportpark Riekerhaven is:
Overschiestraat 194
1062 XK Amsterdam

Geef hier aan of je aanwezig bent!

Doordat teams zowel uit homo’s als hetero’s en mannen als vrouwen bestaan, wordt het statement gemaakt dat iedereen plezier moet kunnen beleven aan voetbal.

 “Voetbal is de grootste sport in Nederland. Veel jongens en meiden zijn al van jongs af aan op het veld te vinden. Voetbal verbindt. In het voetbal draait het om sport en plezier, niet om geslacht, afkomst of geaardheid,” zegt Kristiaan Schimmel, hoofdredacteur van Gay.nl. “In de praktijk blijkt dat jongeren soms met voetbal stoppen omdat ze met hun identiteit in de knoop zitten. Met het voetbaltoernooi willen we een positief signaal afgeven en laten zien dat het niet uitmaakt wat je geslacht is of op wie je verliefd wordt.”

Het toernooi vindt plaats op zaterdag 13 oktober, twee dagen na de Coming Out Dag. De Nederlandse voetbalbond KNVB komt rond de Coming Out Dag met een plan van aanpak om homofobie in het voetbal tegen te gaan. 

'Voetbalschoenen Uit de Kast!' wordt georganiseerd door Stichting Homodingen i.s.m. website Gay.nl en gefaciliteerd door de KNVB.


Deelnemen!
Iedereen kan zich met een team inschrijven voor het toernooi. Teams bestaan uit 7-9 spelers en een coach. Geaardheid, leeftijd, afkomst en geslacht spelen geen rol, zolang het team bestaat uit een homoseksuele kern. Plezier is het sleutelwoord en voetbal staat centraal. Van teams wordt geen bepaald voetbalniveau verwacht, maar een serieuze deelname aan de wedstrijden is vereist.

Vind jij het leuk om mee te doen? Verzamel een team van 7-9 spelers en een coach en schrijf je in! Het inschrijfgeld bedraagt 100 euro per team (dat is een tientje per speler/coach).

Klik hier voor het inschrijfformulier!

Meer informatie? Mail voetbal@ gay.nl of check de Facebook-pagina