De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in de meest recente editie van het Journal of American College Health. Er werd onderzocht wat de impact is van het horen van de uitspraak. Het onderzoek werd gehouden onder 114 LHBT-studenten tussen de 18 en 25.

Het resultaat: LHBT-studenten die de uitspraak vaak hoorden, voelden zich sneller geisoleerd en hadden meer last van hoofdpijn, weinig eetlust of eetproblemen dan de mensen die dit niet hadden.

Volgens Michael Woodford, een van de onderzoekers, "voelen veel LHBT-studenten zich vaak al buitengesloten. Het horen van 'That's so gay' kan dat gevoel alleen maar versterken. Die uitspraak suggereert dat er iets verkeerd is aan homo zijn."

Volgens Woodford moeten er leerprojecten en educatieprogramma's komen om studenten, docenten en personeel te leren hoe men om moet gaan met dit soort uitspraken en om te leren dat dit soort taal gevaarlijk kan zijn.

In 2007 draaide er zelfs een rechtszaak om de beruchte uitspraak. De ouders van een jong meisje claimden dat haar grondrechten waren aangetast toen haar school haar strafte om het gebruik van 'That's so gay'.

Volgens oud-leraar Rick Ayers, tevens auteur van het boek 'The Berkeley High School Slang Dictionairy' is het niet heel zeldzaam dat de jongeren die de zin wel eens uitspreken niet eens weten wat de herkomst of betekenis ervan is.

Bron: The Huffington Post