"Ik voel me daar niet meer veilig en woon nu ondergedoken”, aldus Van Gelderen. "Ik ben belaagd, bedreigd, uitgescholden en geïntimideerd. Bezoek van mij is aangevallen. Het gebeurde door mijn buren en enkele andere mensen in het appartementencomplex. Ik heb op 7 juli bij de politie aangifte gedaan, maar er is nog niets mee gebeurd. Ze stoppen het liever in de doofpot."


Ook vertelt de man dat het stadsbestuur en woningcorporatie Volksbelang op geen enkel punt behulpzaam zijn geweest. Begin juli vluchtte Waloy zijn woning uit, omdat de situatie leek te escaleren.

"De buurman stond voor mijn raam met het gebaar van een snijdend mes over zijn keel. Dan voel je je niet meer veilig."

Woningcorporatie Volksbelang zegt dat er geen sprake is van een verband tussen de klachten en de geaardheid van Van Gelderen. "Daarnaast heeft Volksbelang een buurtonderzoek gedaan. Hieruit bleek dat enkele omwonenden op hun beurt stellen hinder te ondervinden van de heer Van Gelderen. Uit het buurtonderzoek is volgens Volksbelang niet gebleken dat de klachten verband houden met de geaardheid van de heer Van Gelderen. Op basis van de verklaringen die thans beschikbaar zijn, worden de klachten van de heer Van Gelderen niet door andere verklaringen gestaafd."