Terwijl hij bezig is met de promotie van zijn film "Paperboy," die uitkomt in dit najaar, sprak de ster over de vele aandacht die hij krijgt in homo-blogs, recentelijk nog om een scène in zijn nieuwe film waarin hij stript tot zijn ondergoed.

"Ik voel me er door gevleid," aldus de ster van Hairspray en High School Musical. "Sinds die films voel ik me enorm gewaardeerd door de homo-gemeenschap. En dat is een eer. Dit interview (met homo-tijdschrift The Advocate) voelt erg bijzonder."

Nadat the Advocate hem vroeg of hij ooit een homo-rol zou spelen, zegt Efron: "Ik zal nooit een rol kiezen puur en alleen om homo te spelen, maar ik sta altijd open voor een goede, interessante rol. Dus het staat eigenlijk buiten kuif dat ik ooit nog een een homo-karakter zal spelen in een film. Ik ben er zeker niet bang voor."

Over het homohuwelijk zegt Efron: "Het is een onderwerp dat vele mensen in mijn naaste kring bezighoudt. Ik wil ze allemaal gelukkig zien en het zou mij erg gelukkig maken als ze de kans krijgen hun leven te leiden zoals ze dat willen. Ik doe al sinds mijn 12e aan lokaal toneel, dus ik ben altijd omringt geweest door homo's. Voor mij is homoseksualiteit dus al vanaf jongs aan iets normaals geweest, ook gewoon iets wat je kunt zijn. Ik veroordeel niemand en dat heb ik ook nooit gedaan.

AN