18-jarige Jamie Kuntz had reeds een lucratief aanbod van een grote universiteit om daar American Football te gaan spelen, dat gaat nu waarschijnlijk niet meer door. Reden daarvoor is opmerkelijk, in meerdere opzichten.

Kuntz reisde af naar een wedstrijd tussen zijn college en een team uit Colorado rond Labor Day. Hij had een hersenschudding, speelde zelf niet maar werd gevraagd de wedstrijd te filmen vanaf de perstribune.

Kuntz: "De wedstrijd was een inmaak-potje, we hadden geen schijn van kans. Ik verveelde me en besloot daarom te zoenen met mijn vriend. Sommige van mijn teamgenoten zagen dat."

Net voor de 15-uur durende terugreis per bus werd Kuntz door de coach gevraagd of hij inderdaad had gekust met een man in de spelersbox. Kuntz ontkende, was de gehele terugreis op Twitter te vinden en gaf daarop aanwijzingen dat hij zelfmoordneigingen had. De politie werd gebeld en nadat duidelijk werd dat Kuntz niet suïcidaal was, stuurde Kuntz een sms naar zijn coach waarin hij toegaf homo te zijn en wel degelijk had gekust met de man op de perstribune. Hij bood ook zijn excuses aan voor zijn eerdere ontkenning.

Kuntz werd uit het team gezet, volgens de coach omdat hij een negatieve invloed op het team had en hij persoonlijke zaken op een football-tripje had gedaan. Kuntz verliet twee dagen later zijn school en woont nu bij zijn moeder. Kuntz zal echter waarschijnlijk geen poster-boy worden voor jonge homo-atleten. De reden daarvoor is de leeftijd van Kuntz' vriend, die is namelijk 65.

"Toen mijn coach mij vroeg of ik had gezoend met mijn vriend, zei ik: Dat was mijn opa, ik zat echt niet te kussen met mijn opa." Volgens Kuntz heeft hij zich altijd aangetrokken gevoeld tot oudere mannen. Hij ontmoette zijn vriend online en was zelf degene die de eerste stap zette.

Kuntz weet niet wat de toekomst brengt, maar hoopt een andere school te vinden.

AN