Wat moeten wij dan in hemelsnaam met onze gepoetste schoenen op een festival ergens in the middle of nowhere (IJdijk) waar alleen maar zand en helmgras is (Oh en distels) en de podia opgebouwd zijn uit palets (en nergens een lasershow te bekennen).

Het antwoord is simpeler dan de vraag. Uittrekken die schoenen!!

Voor het tweede jaar werd het Magneet Festival uit het niets opgetrokken op de IJdijk, een verlaten stuk grond tussen alle nieuwbouw van de happy rich. Allerlei organisaties mochten weer ideeën aandragen en zo de kans krijgen om een dag te hosten op dit festival.

Voor het eerst was het ook de beurt aan verschillende roze creatievelingen om een heuse Gay Friday  te hosten, waar de crème de la crème van (underground) Amsterdam meedeed.

Hoe fijn een jacuzzi ook kan zijn, er is iets magisch aan een kleinschalig festival, waar geen dranghekken zijn en geen leger aan security. Waar mensen inderdaad lekker op blote voeten rond dwarrelen, iedereen een 'kunstenaar' kan zijn en waar echt lekker ongegeneerd gedanst wordt.

Als je vraagt of er iets meer eten op je bord mag, dan kan dat ook en dan krijg je er nog steeds een glimlach bij.

Wij mochten twee sets draaien op deze dag. Als eerste mochten we openen in de Willy Wodka-tent. Als je jezelf Willy Wodka mag noemen, doe je sowieso iets goed in het leven, maar dat terzijde. Er waren op dat moment nog maar een paar mensen en die bleven ook heel slim buiten de tent staan, want het was onwijs lekker weer, maar de duimen gingen wel omhoog en er werd ook, al joint draaiende, gedanst. 

Daarna mochten we nog draaien in de grote Magneet Bar (befaamd van drie jaar Lowlands en de hele reden dat dit festival überhaupt bestaat). Er was toen al iemand aan het paaldansen, er werden kushandjes geworpen en Monsieur Plastique voorzag het geheel van heerlijk zinloos commentaar. Dezelfde Monsieur Plastique heeft later op de avond diezelfde tent nog even aan gort gedraaid, maar ook dit terzijde.

Er was daarnaast genoeg girlpower te vinden, want Miss Bunty kwam met haar hele band over en o.a. DJ's Shinedoe, When Harry Met Sally, Sandrien, Polly F en natuurlijk Martin Duvall, zorgden voor stampende beats.

Als laatste kwam de kneitervette band The Memphis Maniacs alles afsluiten, maar toen waren we in alle eerlijkheid al aardig wat borrels verder, dus daar hebben we helaas geen foto van…

Meer info: www.thegteam.dj
Volg The G-Team op Facebook, klik hier!

Upcoming gigs:

16/9 Curlyday @ Akhnaton, Amsterdam
21/9 75 year anniversary @ Blauwe Theehuis, Amsterdam

5/10 Sandwich @ Club NYX, Amsterdam
6/10 Can You Feel iT @ AIR, Amsterdam
12/10 Tele2 party @Hanze Plaza, Groningen
13/10 Pink Istanbul @ Paradiso, Amsterdam
19/10 Room Service @ Club NYX, Amsterdam
20/10 Pink Amsterdam @ Club Hole, Istanbul
21/10 Supermartxe World Tour @ The Sand, Amsterdam 

Party Pics!

De entree van hippieland

Altijd fijn zo’n bewegwijzering 

Geen feest als Fabiola niet is geweest

Rustige meidenmuziek om de dag mee te beginnen

Ballet om de spieren te rekken en strekken

Wij lagen er prima bij

De titel zegt genoeg

De prachtige dj Polly F

Bob en Pieter 

Het wc-gedeelte had een duidelijke titel

Breng je oude kleren naar ‘Out of the Closet’ in de Jodenbreestraat

Vice-president Haroon

Martin de Waal was er ook

Kunst & Kitsch

Eten & draaien, geen probleem voor Monsieur Plastique

Barbie & Veronica

Miss Bunty & live band

Nog meer kunst

De Bierkoerier

De zon ging onder, maar het feest ging nog door

Sta jij hier tussen en heb je dat liever niet? Vul het formulier in op www.gay.nl/help/ 

Fotocredits: The G-Team