In het interview geeft de voetballer aan dat hij veel over heeft om op hoog niveau tegen de bal te mogen trappen: "De prijs voor het spelen in de Bundesliga -mijn levensdroom- is hoog. Ik moet elke dag een toneelstukje opvoeren. Ik weet niet of ik die groeiende druk kan blijven volhouden tot het einde van mijn voetbalcarrière."

soccerDe voetballer staat er niet alleen voor en vertelt dat er meer voetballers zijn in een soortgelijke situatie: “ik weet het van een aantal spelers in de competitie”. Volgens de speler weten zelfs z'n heterocollega’s van zijn seksualiteit af: “Niemand binnen de ploeg neemt er aanstoot aan, ze vinden het prima. Soms komen er nieuwsgierige vragen of willen ze weten of ik een vriend heb."

Het hebben van een vriend is volgens Bundesliga speler niet vanzelfsprekend: "Ik heb ooit een relatie gehad. Maar je kunt je voorstellen dat maandenlang verstoppertje spelen puur gif is voor een relatie.” Hij heeft het verlangen om dit spel op een dag niet meer te spelen: “Ik droom er van ooit met een toekomstige partner in een restaurant te kunnen eten, zonder verdere heisa."

Hij merkt op dat de media en fans verwachten dat een speler zich gedraagt volgens het mannelijke stereotype:  "Ze zullen als hetero's reageren en niet altijd evenveel begrip hebben. En ik deins terug voor de media.” Om die reden loopt hij in het openbaar met vrouwen aan zijn zijde: “Zoals iedereen in mijn positie. Hou je er vriendinnen op na.” Toch is hij niet teleurgesteld in zijn liefhebbers: “De supporters zijn essentiële brandstoffen die mijn motor iedere dag aandrijft.”

DR / Bron John Blankenstein Foundation