Voetbalschoenen Uit de Kast vindt plaats op zaterdag 13 oktober, twee dagen na de nationale Coming Out Dag waarop de KNVB haar actieplan tegen homofobie in het voetbal gaat lanceren. De locatie van het toernooi is het KNVB-terrein Sportpark Riekerhaven in Amsterdam.

Behoefte
Volgens initiatiefnemer Kristiaan Schimmel voorziet het toernooi in een behoefte. "Binnen vier dagen na bekendmaking van de locatie was de inschrijving vol. Een droomscenario! Het mooie aan de samenstelling van de teams is dat het een perfecte mix is tussen mannen, vrouwen, homo's en hetero's," aldus Schimmel.

Aan het toernooi doen onder andere COC-jongerenorganisatie Expreszo, Stichting Pann, enkele gay horeca én een team bestaande uit voormalig profvoetballers mee. De ex-profs worden gecoacht door de befaamde coach Peter van de Rijt.

Michael van Praag
Tussen de poulewedstrijden en de knockoutfase gaan de finalisten van Mister Gay Netherlands 2012 het opnemen tegen een mystery team. De aftrap wordt verzorgd door KNVB-voorzitter Michael van Praag.

Voetbalschoenen Uit de Kast wordt georganiseerd door Stichting Homodingen en website Gay.nl.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst!