NYXClub NYX, gelegen aan de Reguliersdwarsstraat 42, is officieel een gaybar, maar isontwikkeld om toegankelijk te zijn voor iedereen. NYX wil een laagdrempelige omgeving neerzetten waar iedereen op zijn eigen manier uit kan gaan. 

Van het voormalige Exit-interieur is niets meer over. De nieuwste toevoeging aan de Reguliersdwarsstraat is volledig vernieuwd en door creatieve talenten onder handen genomen wat heeft geleid tot een mengeling van frisse stijlen. De club is verdeeld over verschillende zalen op drie etages die elk een unieke uitstraling hebben. De hoofdzaal is bijvoorbeeld door Rotterdamse kunstenaars bespoten met levendige graffiti-kunst. 
 nyx

Naast het nieuwe interieur, zal NYX zich richten op verrassende thema’s, spectaculaire acts en verschillende muziekstijlen. De club is geopend van donderdag tot en met zondag en iedere clubdag zal elke keer anders worden ingevuld. Zo biedt NYX onder andere op donderdag een open podium voor creatief talent en de vrijdagen worden gehost door The G-Team en ingevuld met wisselende thema’s. 

Club NYX, aan de aan de Reguliersdwarsstraat 42, is op 4 oktober 2012 geopend vanaf 23.00 uur.


Miss May Buttacream interviewde voor Gay.nl Peter van Vught, creatief leider van NYX. Lees hier het interview:

Amsterdam maakt zich klaar voor ‘NYX’

Donderdag wordt de Amsterdamse club NYX geopend. Waar vroeger club Exit zat, komt nu een nieuwe frisse club voor de Amsterdamse partyganger. Peter van Vught, Party-reporter van Gay.nl en een vast gezicht in het Amsterdamse uitgaansleven, wordt de nieuwe creatief directeur en PR-manager van NYX. Tijd om alvast wat te weten te komen over…nou ja, NYX!

Volgens Peter is de club de eerste in zijn soort. “Het is de eerste gay club in Amsterdam met meerdere zalen en die voor een heel breed publiek toegankelijk is. De club heeft meerdere zalen en in elke zaal wordt een andere stijl muziek gespeeld, voor ieder wat wils dus!”

'Uitgaan moet leuk zijn!' 

“Ons concept is heel simpel: ‘uitgaan moet leuk zijn’. In het uitgaansleven en vooral in de gayscene, is er veel valsheid. Als iedereen het leuk heeft, slaat dit gevoel over naar het personeel en andere gasten. Dit willen we hebben! We willen een laagdrempelige club worden waar iedereen op zijn eigen manier uit kan gaan. Of je nu alleen aan de bar wilt hangen, of juist compleet uit je dak wilt gaan… alles kan!”

Voor mensen die denken dat het nog steeds als de oude club Exit klinkt, heeft Peter nieuws: “Ik denk dat mensen heel verbaasd zullen zijn als ze binnen komen, want alles is onder handen genomen. Van de oude Exit is niets meer te zien, wat ik wel prettig vind. Het is een fijne, frisse manier om te starten.” 

Het programma

Club NYX heeft vaste clubnachten. Donderdag komt de ponyclub waar nieuw en creatief talent welkom is. “Je ziet zoveel creatieve mensen in het nachtleven lopen en ik zou het heel leuk vinden die mensen een podium te geven.” Elke vrijdag wordt een andere clubnacht. Zo krijgt de club een RnB-avond genaamd “Sjaniekwa”, een “Sandwich”-avond met The G-Team en nog veel meer wisselende thema’s. Zaterdag wordt een vaste clubnacht met als thema ‘Drie keer NYX’. 

Leuk om te weten: NYX betekent ‘De godin van de nacht’ Zij legde volgens de Griekse mythologie een donkere nevel over de aarde. “Een perfecte naam dus voor onze club!”, aldus Peter.

Hoe ziet NYX eruit?

“We hebben een hele jonge, toffe designer gevraagd en samen met ons heeft hij de hele vormgeving doorgesproken. Het is een ware mix van stijlen. Zo zien de toiletten er uit als dixi’s, maar zijn ze normaal van binnen. En de grote muur in de hoofdzaal is door een Rotterdamse groep met kleurrijke graffiti versierd… voor iedere smaak is er wel een zaal of verdieping!”

Open voor nieuw, creatief talent

Als het aan Peter ligt komen er nog veel nieuwe concepten. Zo wil hij live muziek en beginnende artiesten de kans geven om in de club op te treden. “Ik verveel me altijd op zondag en het lijkt me juist leuk om de zondag aan deze (nog) onbekende artiesten te geven!”

Peter heeft altijd al in het Amsterdamse nachtleven gewerkt. Staat hij niet achter de draaitafel als The G-Team (samen met Thijs Weijland), dan organiseerde hij wel een nieuw feest in Paradiso. Maar nu is de tijd aangebroken voor iets nieuws en volgens Peter zelf is het een unieke kans. 

“Ik vind het heel interessant om de vrijheid te krijgen om zelf een programma te maken voor een club met dingen die ik erg leuk vind. Het is spannend om te kijken of het publiek dit ook leuk vindt. Sommige mensen zullen het absoluut afschuwelijk vinden, je kunt niet iedereen blij maken.”

Donderdagavond wordt de club officieel geopend. Vanaf 23.00u is er gratis toegang!

DR / Miss May Buttacream