Zes maal diefstal met geweld, dan wel afpersing wordt A. donderdag in de rechtbank in Zwolle verweten. Voor de helft daarvan blijft het echter bij vermoedens dat A. betrokken was en moet wegens gebrek aan bewijs vrijspraak volgen, concludeert de aanklaagster. Voor de feiten in Kampen, Raalte en Zwolle ziet ze wel genoeg bewijs. "De verdachte heeft in deze gevallen misbruik gemaakt van de kwetsbare positie van de slachtoffers. Voor sommigen was het een hele stap om te verklaren dat ze actief waren op een homo-datingsite."

Aangezien A. een strafblad heeft, hangt hem een gevangenis van 5 jaar boven het hoofd. De verdachte is eerder al veroordeeld tot jeugd-TBS. Hij ontkent nu echter alle aanklachten. Op zijn laptop zijn een paar adressen van slachtoffers gevonden en ook kon zijn naam diverse keren gelinkt worden aan de telefoonnummers waarmee de afspraakjes werden gemaakt.

De raadsvrouw meent dat in alle zaken vrijspraak moet volgen wegens gebrek aan bewijs. "Alleen indirect bewijs is gewoon te weinig.'' De strafeis voor de bewezen geachte feiten noemde ze bovendien buiten proportioneel. Haar verzoek om de voorlopige hechtenis van haar client direct te schorsen, wees de rechtbank echter af.

Uitspraak: 18 oktober.