Het verslag werd gebaseerd op een studie uit 2007-2008 waaruit bleek dat biseksuele vrouwen verhoogde kans hebben om slachtoffer te worden van fysiek geweld door de eigen partner. In 95% van de gevallen was de dader man.
Homomannen hebben, vergelekken met biseksuele of homoseksuele mannen, ook meer kans om mishandeld te worden door hun partner. Ook hier was het percentage mannelijke daders hoog, 97%.

Twee factoren die een grote rol spelen in dit huiselijke geweld: Overmatig drinken en een geschiedenis van 'psychologisch misbruik'. Maar volgens de onderzoekers verklaart dit niet waarom specifiek mensen met bovengenoemde seksuele voorkeuren last hebben van huiselijk geweld.

Hoewel dit natuurlijk schokkende resultaten zijn, spelen er ook wat externe factoren een rol. Als je accepteert dat mannen van nature gewelddadiger zijn dan vrouwen, is het niet heel vreemd dat man-op-man partnergeweld een veelvoorkomend iets is. Meer dan vrouw-op-man of vrouw-op-vrouw. De zaak van biseksuele vrouwen is ook erg interessant. Dit zou verklaart kunnen worden door het feit dat biseksuele vrouwen vaak comfortabel zijn met hun seksualiteit en daarom ook minder geneigd zijn om eventueel huiselijk geweld te verzwijgen. In tegenstelling tot heterovrouwen. Biseksuele vrouwen zijn tenslotte al uit hun comfortzone gestapt door toe te geven dat ze op zowel mannen als vrouwen vallen.

Meer lezen?