'Voetbalschoenen Uit de Kast!' haakt aan op Coming Out Dag 2012 die op 11 oktober in het teken staat van sport. De KNVB presenteert donderdag een plan om homofobie uit het voetbal te bannen.

Twee dagen later, zaterdag 13 oktober, vindt 'Voetbalschoenen Uit de Kast!' plaats op Sportpark Riekerhaven in Amsterdam. Initiatiefnemer Kristiaan Schimmel spreekt nu al van een groot succes: "Er doen 160 enthousiaste deelnemers mee aan het toernooi, waaronder een team van ex-profvoetballers. Jongens, meiden, homo's én hetero's voetballen met elkaar. 'Voetbalschoenen Uit de Kast!' laat zien dat het draait om sport en plezier, niet om afkomst, geslacht of geaardheid."

Coming Out Dag 2012
In januari kwamen de KNVB en Gay.nl met elkaar in conflict na een oproep om niet alleen vrouwen en kinderen maar ook homo's toe te laten bij een inhaalwedstrijd tussen Ajax en AZ. Vervolgens zijn beide partijen met elkaar in gesprek geraakt en heeft Gay.nl meegedacht over het plan van aanpak dat de KNVB donderdag op Coming Out Dag 2012 presenteert.

"Voor ons was dat een aanleiding om ook zelf een constructieve bijdrage te leveren aan de discussie over homo-emancipatie in het voetbal," zegt Schimmel. "We zijn erg trots dat de KNVB het voetbaltoernooi faciliteert en dat voorzitter Van Praag de aftrap komt verrichten."

'Voetbalschoenen Uit de Kast!' vindt zaterdag voor de eerste keer plaats en wordt georganiseerd door website Gay.nl en de daaraan gelieerde Stichting Homodingen.

Bekijk hier de facebookpagina van het evenement!

voetbalschoenen uit de kast