Wat heeft een gaysingle nodig om volmaakt gelukkig te zijn? Een pc met internetaansluiting, een browser; dat is alles wat je nodig hebt om erotische sprookjes uit 1001 nacht tot leven te laten komen. Iedere klik met de muis levert nieuwe mannen op. Afbeeldingen van naakte mannen zonder gezicht, eeuwig jonge oudere jongeren, chatters - het zet allemaal tot dagdromen aan. Mannen ontmoeten elkaar online, leggen links naar vroegere en huidige partners alsof het jachttrofeeën zijn. De gedachte aan een slippertje komt op - "vanzelfsprekend", want "ik ben al zo lang met mijn huidige partner". Sommigen hebben een open relatie, die meestal in tranen eindigt als een van de partners op een ander verliefd wordt.

Muisklik
Gays willen verliefd zijn, en het liefst voortdurend - verliefd zijn is een van de meest bedwelmende drug op de wereld. Het internet is het meest geschikt om verliefdheid te ensceneren. Verliefd zijn geeft een gelukkig gevoel. Je raakt erdoor in een roes, maar dat duurt meestal niet lang. De volgende man is op een muisklik afstand. Een "waar was jij al die jaren?" bij de eerste kus klinkt als een huwelijksaanzoek, maar betekent in de homowereld niet zoveel. De hoofdzaak is het verliefd zijn en een roze bril, die na korte tijd natuurlijk van kleur verandert. Wat overblijft zijn littekens en wantrouwen. Bijna iedereen beweert "Mr. Right" te zoeken, maar daarmee wordt bedoeld "Mr. Better". Het voortdurend zoeken naar iets beters is de drijvende kracht die menige relatie om zeep geholpen heeft. Daardoor duren de meeste homorelaties meestal maar enkele weken of maanden. Serie-monogamie is bijna een soort relatie-optimum, en de ex bevindt zich ideaal gezien in de tentoongestelde vriendenkring. Ook omdat het misschien handig is voor later, om op oudere leeftijd niet helemaal alleen te zijn. De man is een jager, en wie sinds zijn coming-out jaagt en belaagd wordt, weet niet beter.

Het succesrecept
Maar: iedereen heeft de keus! Ook jagers hebben behoefte aan geborgenheid, verlangen naar liefde, vooral als ze niet meer zo jong zijn. Het jachtterrein wordt kleiner naarmate je ouder wordt. Er gaat meer tijd in werk zitten, en er blijft weinig tijd over voor uitgaan en nieuwe mensen leren kennen. GayPARSHIP is daarom een alternatief voor al diegenen die begrepen hebben dat Mr. Right niet zomaar uit de lucht komt vallen. Een relatie is een proces - een relatie hebben omvat meer dan een kortstondige "homo-relatie". Tolerantie, open zijn en vertrouwen zijn de basis van een relatie. De beste partner is altijd degene waar u voor kiest. Wie dit beseft, heeft een goede kans om op oudere leeftijd niet in een homokroeg te vereenzamen.