De acteurs leggen de moeilijke weg naar volwassenheid af, terwijl hun personages in de loop van het stuk ouder worden dan de spelers nu zijn. Samen werken ze in (in) Koud Water aan een gezin en een thuis, door elkaar volledig te accepteren en lief te hebben.

De Pers
Na een drukbezochte serie in het eigen theater in Arnhem in maart 2012, gaat deze kleine voorstelling met een groot verhaal op landelijke tournee.  Vincent Kouters zette (in) Koud Water onlangs op nummer vier in de Volkskrant Theater Toptien van afgelopen seizoen. De Volkskrant schreef eerder dat (in) Koud Water ‘alles in huis heeft voor een goede toneelavond. (in) Koud Water is bijzonder sfeervol en goed gespeeld’. NRC vindt ‘Het spel van de jonge acteurs bevlogen’. Volgens Onstage is (in) Koud Water ‘een snelle, muzikale en humoristische voorstelling’. ‘Reinout en Matthijs zijn perfect gecast’, aldus Theaterkrant.nl.

Tekst
Michael Cunningham is onder andere bekend van de roman The Hours (en de gelijknamige film), waarvoor hij de Pulitzerprijs won. Homoseksualiteit is een belangrijk thema in zijn werk. Hij schreef het familieverhaal Huis aan de einde van de wereld in 1990, midden in het aids-tijdperk. Hannah van Wieringen bewerkte het stuk voor Toneelgroep Oostpool. Eerder schreef zij voor Toneelgroep Oostpool Er moet licht zijn en droeg ze teksten bij aan LIstEn & See.

Klik hier voor de speellijst en tickets!

(in) Koud Water trailer from Toneelgroep Oostpool on Vimeo.

Coverbeeld: Sanne Peper