In het interview dat je in 2009 deed met Gay&Night zei je 'call me bisexual', en die uitspraak werd wereldwijd geciteerd. Maar recentelijk zei je dat je dat interview 'teleurstellend' vond. Wat bedoelde je daarmee?
Nou, als ik de schuld bij iemand moet neerleggen, leg ik die vooral bij mezelf neer. Als je wil praten over seksualiteit, moet je het wel op een verantwoorde manier doen. Maar toen dat interview uitkwam dacht ik bij mezelf dat alles waartegen ik juist probeerde te vechten, dat je jezelf niet in hokjes moet laten stoppen, dat heb ik zelf juist gedaan. Daarom was ik er ontevreden over. Dat is niet de manier waarop je moet praten over iets dat zo belangrijk is.

En nu ben je alsnog uit de kast gekomen…
Die term zouden we echt niet meer moeten gebruiken! Wat is 'de kast'? Ik bedoel, in het algemeen vind ik die term maar niets. Ik zeg altijd tegen mensen, zelfs tegen vrienden van me die onder elkaar grapjes maken en zich afvragen wie er in de kast zit, dat het een negatief iets is. Het is een negatieve associatie. Ik heb me nooit anders voorgedaan dan ik ben. En het idee dat ik opgesloten zou zitten in een kast staat me ook niet aan. Je begrijpt wel wat ik bedoel.

Kun je iets meer vertellen over het nummer dat je schreef voor Madonna?
Ik heb samen met een vriendin van me, Priscilla Renea, die ook te horen is op het nummer Popular op mijn eigen album, een nummer gesproken. Toen we elkaar voor het eerst ontmoetten hadden we onwijze ruzie. Dat wilde we oplossen door samen een nummer te schrijven. Als het resultaat ons beviel zouden we blijven samenwerken, en als het tegenviel hoefden we elkaar nooit meer te zien. In tien minuten schreven we het nummer Bang Bang, echt heel mooi en recht uit het hart. Later kreeg ik een e-mail dat Madonna het had opgenomen, omdat William Orbit het naar haar had doorgestuurd. Zij heeft het herschreven en aangepast zodat het beter bij de sound van haar MDNA-album zou passen. En het is cool! Ik bedoel, het is een hele eer om onderdeel uit te maken van een Madonna album. Het eindresultaat klinkt uiteindelijk heel anders dan het origineel maar weet je, het is Madonna, ze kan doen wat ze wil.

Wil je de rest van het interview (en ook meteen de rest van het oktobernummer van Gay&Night) lezen? Klik hier!