Vorig jaar werd de Gay Media Award ook al door een GTST-acteur gewonnen. Ferry Doedens kreeg de prijs toen voor de luchtige manier waarop hij omging met negatieve reacties over zijn rol als de homoseksuele Lucas.

Spraakmakend
"Het is Goede Tijden, Slechte Tijden opnieuw gelukt om miljoenen kijkers aan het denken te zetten over een gevoelig onderwerp als homoseksualiteit, dus ook dit jaar konden we niet om de soap heen," zegt Frederik van den Bosch, directeur van website Gay.nl. "Sinan Eroglu heeft veel lef getoond door zo'n spraakmakende rol op zich te nemen en daarmee het gesprek in veel gelovige gezinnen te openen."

Marc Putman, directeur van OUTTV, is het hiermee eens: “GTST heeft dit jaar wederom op een onconventionele manier homoseksualiteit in een positief daglicht gesteld. Dit hebben zij op een uiterst respectvolle manier gedaan. Sinan heeft door zijn rol van Bilal veel tongen losgemaakt en zorgde uiteindelijk met zijn kus voor een memorabel televisiemoment.”

De 25-jarige Eroglu neemt zijn prijs in ontvangst tijdens de finale van de Mister Gay-verkiezing die vrijdagavond plaatsvindt in de Amsterdamse club AIR. De acteur heeft in eerdere interviews aangegeven trots te zijn op de rol van de homoseksuele Bilal. "Het was een uitdaging om Bilal zo geloofwaardig mogelijk neer te zetten," zei hij eerder tegen het AD. Binnenkort is Eroglu te zien in de musical 'Ik, Driss'.

De Gay Media Award wordt uitgereikt door de grootste gay media van Nederland: website Gay.nl, lifestyle-zender OUTTV, Gay&Night Magazine en radiozender OUT Music.