Op de hier bijgevoegde video is duidelijk te zien hoe twee campusbeveiligingsagenten herhaaldelijk op de jongeman inslaan, terwijl een menigte studenten die zich bij het kantoor hebben verzameld de mishandeling enthousiast toejuichen en leuzen als ‘kill the batty-boy’ scanderen. ‘Batty-boy’ is een in Jamaica populaire beledigende term waarmee homoseksuele mannen worden aangeduid.

 

Uiteindelijk is de jongeman meegenomen door de politie en in hechtenis genomen. Hij is later door zijn ouders opgehaald, die een brief meekregen waarin hen werd medegedeeld dat hun zoon dringend medische zorg nodig had en hem werd verzocht om op een later tijdstip terug te komen om een verklaring af te leggen in het kader van het strafrechtelijk onderzoek naar de gebeurtenissen.

Afgelopen vrijdag heeft de U-Tech Universiteit een officiële verklaring uitgevaardigd waarin zij de mishandeling van de student in de strengste bewoordingen veroordeelt. De twee veiligheidsagenten die op de student hebben ingeslagen zouden inmiddels ontslagen zijn. Of zij strafrechtelijk vervolgd zullen worden is vooralsnog onduidelijk.

Lokale homo- en mensenrechtenorganisaties hebben de gebeurtenissen eveneens veroordeeld en zowel de regering als de oppositie van het eiland opgeroepen om de diepgewortelde aversie jegens homoseksuelen in de Jamaicaanse samenleving aan te pakken.

JD / Bron: GSN