In de eerste aflevering reist Ian van der Putten samen met oud-politicus en citymarketeer Frits Huffnagel naar Andalusië in het zuiden van Spanje. Hier volgen zij flamenco-les en bezoeken de culturele hoogtepunten van Sevilla. Tijdens de reis vertelt  Huffnagel niet alleen over zijn liefde voor toneel maar ook hoe hij bijna staatssecretaris van Economische Zaken was geworden. Wat was de rol van premier Mark Rutte?

Andere gast in dit seizoen van Travel Experience is topmodel en ondernemer Kim Kötter. Zij bewijst dat modellen over meer kwaliteiten moeten beschikken dan enkel een mooi uiterlijk. In het kletsnatte Wales overwint zij zichzelf meerdere malen. Met presentator/acteur Mike Starink trok Van der Putten naar Polen. Samen trotseren zij de koudste week van de afgelopen 30 jaar. Israël is het decor voor een zeer spraakmakende reis met presentator Sipke Jan Bousema. Het land, de bijzondere geschiedenis én het persoonlijke verleden van Bousema maken zoveel los dat er meerdere malen tranen vloeien.

De Vlaamse gasten die met Ian van der Putten meereizen zijn designer Christophe Aertssen en entertainer Bram Bierkens. Met hen reist hij naar respectievelijk Griekenland en Hongarije. Met architecte en presentatrice Evy Puelinckx maakt Van der Putten een cruise over de Middellandse Zee. 

Ian van der Putten, tevens presentator van de Mister Gay-verkiezing, is blij met zijn kleurrijke programma: 'Tijdens een reis ontstaat er een vertrouwensband en soms zelfs een vriendschap waarbij onderwerpen openhartig en zonder taboes besproken kunnen worden. En dat zie je ook terug. De emoties, spontaniteit en de echtheid van mijn gasten hebben mij keer op keer aangenaam verrast.'

Travel Experience is vanaf 7 november iedere woensdag om 20.30 uur te zien op OUTTV.