Acht slachtoffers JohannesburgBegin dit jaar ontkende de Zuid-Afrikaanse politie nog stellig dat er sprake was van enige verband tussen de acht moordzaken, nadat een lokale krant in een artikel gewag had gemaakt van de notie dat een seriemoordenaar actief zou zijn die het gemunt heeft op homoseksuele mannen.

Familieleden en vrienden van de slachtoffers namen echter geen genoegen met de verklaring van de Zuid-Afrikaanse politie, en voerden maandenlang een publieke campagne die uiteindelijk tot parlementaire vragen aan de Minister van Politie leidde.

Uit de antwoorden van het Ministerie van Politie blijkt dat in het onderzoek naar de moorden één man, slechts bekend onder zijn internetsignatuur ‘Tony Boy’, als belangrijkste verdachte in minstens vier van de acht moordzaken naar voren is gekomen. De man in kwestie is echter voortvluchtig en de politie zou sinds medio 2011 het spoor naar de man en diens verblijfplaats verloren zijn.

‘Onderzoeksteam’
Uit de antwoorden van het Ministerie blijkt eveneens dat de Zuid-Afrikaanse politie niet een taskforce van haar beste onderzoekers op de moordzaken heeft gezet, zoals zij begin dit jaar nog had verklaard, maar dat slechts één politiebeambte het afgelopen jaar de moorden heeft onderzocht. Daarenboven zou het onderzoek al een tijdje vast zitten.

JD / Bronnen: Eyewitnessnews, IdentityKenya