elmoVolgens CNN zegt het team van Sesamstraat dat de beweringen tegen Clash van een paar jaar terug dateren en ongefundeerd zijn. Ze verlenen hem verlof zodat hij actie kan ondernemen om zijn reputatie te beschermen.

Meerderjarigheid in de VS is ofwel 16 of 18, afhankelijk van de staat.

Volgens Kevin had hij wel degelijk seks met de jongeman, maar was dit niet tegen zijn wil en was de jongen niet minderjarig maar 16.

In een officiele verklaring van het tv-programma is te lezen: "We hebben de beschuldigingen tegen Kevin zeer serieus genomen en onmiddellijk actie ondernomen. We hebben de aanklager twee keer ontmoet en herhaaldelijk met hem gecommuniceerd. We hebben ook met Kevin gesproken die de aanklacht ontkent. Na grondig onderzoek vonden we de bewering van seks met een minderjarige niet goed onderbouwd."

"Hoewel dit een persoonlijke relatie betrof, ongebonden aan de werkplek, heeft ons onderzoek wel aangetoond dat Kevin slechte keuzes heeft gemaakt. Tevens heeft hij het beleid van de onderneming geschonden met betrekking tot het gebruik van internet en hiervoor werd hij bestraft."

"Elmo is groter dan elk persoon en blijft een integraal onderdeel van Sesamstraat. Zoals hij reeds 40 jaar kinderen over de hele wereld heeft geïnspireerd."

Kevin Clash is al 28 jaar de stem en poppenspeler van Elmo.

Update: De jongeman heeft de pedofilieklacht alweer ingetrokken.

AN